05/07/2018 - 13:46

Παραίτηση Μπουγέ στη McLaren

Την Κυριακή (8/7) διεξάγεται το βρετανικό Grand Prix στην πίστα του Σίλβερστοουν και η McLaren προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα της χωρίς τον αγωνιστικό διευθυντή της, καθώς ο Ερίκ Μπουγέ υπέβαλε την παραίτησή του, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της ηγεσίας στην ιστορική ομάδα.

Ο Μπουγέ, ο οποίος κατείχε το συγκεκριμένο πόστο από το 2014, αφήνει τη βρετανική ομάδα στην έκτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, με συγκομιδή μόλις τεσσάρων βαθμών στους τελευταίους τέσσερις αγώνες.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που συνεργάστηκα με μια τόσο λαμπρή ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά αναγνωρίζω ότι τώρα είναι η σωστή στιγμή για μένα να αποχωρήσω. Θέλω να ευχηθώ σε όλους στη McLaren τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν και για το μέλλον», δήλωσε.

Μετά την αποχώρηση του Μπουγέ ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Ζακ Μπράουν, ανακοίνωσε ότι η βρετανική ομάδα θα υιοθετήσει μια «απλουστευμένη» ηγετική ομάδα.

Έτσι, ο Σάιμον Ρόμπερτς θα επιβλέπει την παραγωγή, τη μηχανική και τα logistics, ο Αντρέα Στέλα διορίζεται διευθυντής απόδοσης, υπεύθυνος για τις λειτουργίες εντός πίστας, ενώ ο Γκιλ ντε Φέραν, ο οποίος εργαζόταν στην ομάδα ως σύμβουλος, αναλαμβάνει το νέο ρόλο του αθλητικού διευθυντή, προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα του αγωνιστικού «πακέτου» της McLaren.

Αυτές οι ανακατατάξεις είναι, σύμφωνα με τη βρετανική ομάδα, «η αρχή ενός περιεκτικού προγράμματος θετικών αλλαγών στην τεχνική ηγεσία της αγωνιστικής οργάνωσης της McLaren. Η ομάδα θα επενδύσει για να διατηρήσει και να προσελκύσει τα καλύτερα ταλέντα, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προκειμένου η McLaren Racing να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις».

Έχοντας περάσει μια δύσκολη τριετία με τις μονάδες ισχύος της Honda, η McLaren είχε μεγάλες προσδοκίες για το 2018, ύστερα από την απόφασή της να αλλάξει κινητήρες και να χρησιμοποιήσει αυτούς της Renault.

Όμως, ο Μπράουν δήλωσε ότι η απόδοση της MCL33 «δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων στη McLaren, ειδικά των πιστών οπαδών μας» και πρόσθεσε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αυτό δεν είναι το σφάλμα των εκατοντάδων αφοσιωμένων και σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών στη McLaren. Οι αιτίες είναι συστημικές και δομικές, οι οποίες απαιτούν σημαντική αλλαγή από μέσα. Με τη σημερινή ανακοίνωση, αρχίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα θέματα μετωπικά και κάνουμε το πρώτο βήμα στον δρόμο μας προς την ανάκαμψη».