28/07/2018 - 22:41

Σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης η Force India

Η Force India μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, αλλά θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και θα αγωνιστεί στο κυριακάτικο γκραν πρι της Ουγγαρίας. Σε δήλωση στην ιστοσελίδα της Φόρμουλα Ένα, η Force India αναφέρει ότι «η ειδικευμένη συμβουλευτική εταιρεία FRP Advisory LLP διορίστηκε κοινός διαχειριστής της Force India Formula One Team Limited» την Παρασκευή.

Το στέλεχος της FRP Advisory LLP, Τζεφ Ρόουλεϊ, δήλωσε: «Θα συναντηθούμε επειγόντως με τους κύριους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πιστωτές. Στο μεταξύ, η ομάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα στην Ουγγαρία αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο στόχος μας είναι οι δραστηριότητες να συνεχιστούν κανονικά, ενώ παράλληλα αξιολογούμε επιλογές για να εξσφαλίσουμε το μέλλον της ομάδας».

Μιλώντας για την οικονομική θέση της Force India πριν γίνει γνωστή η είδηση για την οικονομική διαχείριση, το στέλεχος της ομάδας, Ότμαρ Σαφνάουερ, δήλωσε μεταξύ άλλων στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της FIA στην Ουγγαρία: «Όσο πιο πολλά χρήματα έχεις σε αυτό το παιχνίδι, συνήθως τόσο καλύτερα τα πας. Όμως, ελπίζουμε ότι αυτό θα λυθεί σύντομα και θα επιστρέψουμε στο να λειτουργούμε με τον φυσιολογικό τρόπο, με τον οποίο έχουμε συνηθίσει. Είμαστε απλά σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η οποία ίσως διαρκέσει μια εβδομάδα ή δύο. Πρέπει να κρατήσουμε κάτω τα κεφάλια μας, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε εδώ, να πάμε να διασκεδάσουμε, να απολαύσουμε τη διακοπή μας (σ.σ. ο επόμενος αγώνας, μετά το αυριανό γκραν πρι της Ουγγαρίας, είναι προγραμματισμένος για τις 26/8 στο Βέλγιο) και στη συνέχεια να επιστρέψουμε για να πολεμήσουμε από εκεί και μετά».

Η Force India είναι αυτή τη στιγμή πέμπτη στην κατάταξη των κατασκευαστών με 59 βαθμούς, την ώρα που η τέταρτη Renault έχει 80.