12/04/2017 - 13:37

Επιστρέφει το γκραν πρι της Τουρκίας

Η Τουρκία επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα, καθώς ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, υποδέχθηκε στην προεδρική κατοικία στην Αγκυρα τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του αθλήματος, Τσέις Κάρεϊ, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμφωνία.
«Είχαμε μία συνάντηση στην Άγκυρα, ανάμεσα στον πρόεδρό και τον επικεφαλής της Liberty Media, τον οποίο κάλεσα προσωπικά στην Τουρκία. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως οι συναντήσεις πήγαν πολύ καλά και έχουμε καταρχήν συμφωνία. Ωστόσο ακόμα δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαια», δήλωσε σχετικά ο διαχειριστής της πίστας της Κωνσταντινούπολης, της «Istanbul Park», Βουράκ Ακ.
Ανάλογες συζητήσεις για την επιστροφή της Φόρμουλα Ενα στην Τουρκία είχαν γίνει και το 2013, ωστόσο τα 26 εκατ. το χρόνο που ζητούσε ο τότε ιδιοκτήτης της Φόρμουλα, Μπέρνι Εκλεστόουν, είχαν κριθεί απαγορευτικά.
Τώρα, όμως, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρία, Liberty Media ζητάει πολύ λιγότερα χρήματα και η οριστική συμφωνία πρέπει να θεωρείται γεγονός. Οι Τούρκοι μάλιστα κάνουν λόγο για επιστροφή στο πρόγραμμα από το 2018, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί τους επόμενους μήνες.