01/06/2017 - 16:18

Ετσι θα διατηρήσει τις ελπίδες για τίτλο η Mercedes;

Μ' έναν τρόπο, που δεν αρμόζει σε πρωταθλήτρια ομάδα, θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τον τίτλο η Mercedes.

Πέρα από τα όποια... mind games θέλει να παίξει για να ρίξει το βάρος στη Ferrari, η Mercedes βλέπει πως η Scuderia έχει βρει αυτό που έψαχνε φέτος, με αποτέλεσμα να είναι ανταγωνιστική και να είναι σε θέση να διεκδικήσει τον τίτλο. Γεγονός που ασκεί πίεση στα «ασημί βέλη» και φέρνει προβλήματα, αφού και οι ίδιοι βλέπουν ότι για πρώτη φορά απειλούνται, έπειτα από τρία χρόνια κυριαρχίας.

Γι' αυτό και ο Νίκι Λάουντα πιστεύει πως η ομάδα του θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν Φέτελ για να αλλάξει χέρια η κορυφή και να βρεθεί εκεί ο Λιούις Χάμιλτον, με τη διαφορά μεταξύ τους αυτή τη στιγμή να είναι στη μία νίκη, δηλαδή στους 25 βαθμούς. «Πρέπει να βρούμε μία λύση για τα ελαστικά.

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Ο Φέτελ πρέπει να εγκαταλείψει τουλάχιστον μία φορά, ειδάλλως έχει τελειώσει. Η Ferrari έχει το μομέντουμ. Αν μείνει έτσι, η διαφορά θα γίνει τεράστια», ανέφερε στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας του Μπράκλεϊ.

Κάτι που, βέβαια, δεν αρμόζει σε πρωταθλήτρια ομάδα, όμως φαίνεται ότι στη Mercedes έχουν λάβει το μήνυμα που είχε σταλεί πριν ξεκινήσει καν η σεζόν, αλλά και με την πρεμιέρα της Αυστραλίας. Στον αντίποδα, βέβαια, στη Ferrari ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε έχει ζητήσει προσοχή απ' όλους, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.