16/07/2017 - 11:57

Έτσι θα μπορούσε να είναι το hypercar της Jaguar (pics)

Όλες οι εταιρείες κατασκευής εξωτικών οχημάτων σπεύδουν η μία μετά την άλλη να παρουσιάσουν supercars που υιοθετούν την υβριδική τεχνολογία. Μετά το κορυφαίο τρίο των Porsche 918 Spyder, McLaren P1 και Ferrari LaFerrari, εξελίσσουν τις αντίστοιχες προτάσεις τους η Mercedes-Banz (Project One) και Aston Martin (Valkyrie), ενώ και η Lamborghini έχει εκφράσει τις ηλεκτρικές της «ανησυχίες».

Τι γίνεται, όμως, με την Jaguar, που έχει θέση στην πιο πάνω ελίτ της αυτοκίνησης; Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Ivan Venkov, πάντως, αυτό πιστεύει και για αυτό έφτιαξε ψηφιακά το «X Concept», αντλώντας έμπνευση από την εμβληματική Jaguar XJ 220.

Σχεδιαστικά μοιάζει σαν τη φυσική εξέλιξη της C-X75, με το πρωτότυπο να είναι αισθητικά αρκετά εξορθολογισμένο και άκρως αεροδυναμικό. Αρκετά περίεργα στην όψη είναι τα φωτιστικά σώματα, ενώ η γρίλια της μάσκας θυμίζει κάπως BMW. Πίσω υπάρχει μια μπάρα φώτων LED και ένας τεράστιος διαχύτης με τριπλή απόληξη της εξάτμισης. Ο κινητήρας είναι ορατός μέσα από το κάλυμμά, μια λεπτομέρεια που είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Πηγή: autotriti.gr