05/09/2017 - 11:43

«Φωτιά και λαύρα» το νέο Seat Leon Cupra R

Η Seat θα παρουσιάσει στη Φρανκφούρτη μία καυτή έκδοση του Leon με τον κωδικό Cupra R και 310 ίππους απόδοση σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Μία ακόμη πιο καυτή εκδοχή του Leon Cupra πρόκειται να αποκαλύψει η Seat στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Θα ονομάζεται Cupra R και θα ξεχωρίζει αισθητικά χάρη στους ματ χρωματισμούς της σε συνδυασμό με «χάλκινες» πινελιές σε διάφορα σημεία του αμαξώματος και στις ζάντες ελαφρού κράματος.

Εννοείται, ότι προβλέπονται επίσης φουσκωτά φτερά και ένας διαχύτης στο πίσω μέρος, όπου υπάρχει από μία εξάτμιση σε κάθε άκρο.

Ακόμη σημαντικότερη είναι η αύξηση της ιπποδύναμης, που φτάνει πλέον τα 310 άλογα στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Αντίθετα, η αυτόματη έκδοση Leon Cupra R με το κιβώτιο DSG τύπου διπλού συμπλέκτη αποδίδει ‘’μόνον’’ 300 ίππους. Το καυτό κόμπακτ μοντέλο εφοδιάζεται με ενισχυμένα φρένα της Brembo και με σπορ αναρτήσεις στα όρια αγωνιστικών.

Το Seat Leon Cupra R θα είναι εμπροσθοκίνητο και όχι τετρακίνητο, όπως το «αδελφό» VW Golf R, ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί σε συνολικά 799 κομμάτια. Η διάθεση του αυτοκινήτου στην αγορά θα ξεκινήσει περί τα τέλη του έτους, σε άγνωστες προς το παρόν τιμές.