15/09/2017 - 13:22

Ώρα αποφάσεων για τον Μάσα

Ώρα αποφάσεων για τον Φελίπε Μάσα, με τον Βραζιλιάνο να επιλέγει το καλύτερο δυνατό για το μέλλον του.

Ενώ βρισκόμαστε στα μισά Σεπτεμβρίου, οι ομάδες και οι οδηγοί της Formula1 αποφασίζουν σιγά-σιγά για το τι μέλλει γενέσθαι ενόψει 2018. Μάλιστα, στην πλειοψηφεία τους, ξεκαθαρίζουν από το καλοκαίρι το μέλλον τους, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

 

Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για τον Φελίπε Μάσα, για τον οποίο ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Ο Βραζιλιάνος τόνισε, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula1, ότι θα συνεχίσει αν πιστεύει ότι μπορεί να συνεισφέρει, ειδάλλως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφήνοντας κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό. «Μιλάμε με τη Williams.

Πρέπει να έχω κάτι που θέλω να κάνω για τον εαυτό μου. Θέλω να αισθάνομαι ότι είμαι σημαντικός για την ομάδα και πως μπορώ να συνεισφέρω. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα προτιμούσα να κάνω άλλα πράγματα. Έχει να κάνει με τα αποτελέσματα, το πόσο ανταγωνιστικός είσαι στο μονοθέσιο. Εντέλει, αυτό σου δίνει το κίνητρο.

Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις, είναι η ώρα να σκεφτείς να κάνεις διάφορα πράγματα», είπε, μεταξύ άλλων, ο 36χρονος, πλέον, Μάσα. Μάλιστα, να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο και της Formula E, όπου είχε κάνει πρόσφατα δοκιμές. Όσο για τους υποψήφιους αντικαταστάτες του, είναι πολλοί.

Η δεύτερη θέση στη Renault θα καλυφθεί, όπως όλα δείχνουν από τον Κάρλος Σάινθ, κάτι που οδηγεί τους Ρόμπερτ Κούμπιτσα, Τζόλιον Πάλμερ στο να διεκδικούν μία από τις δύο στην ομάδα του Γκρόουβ, αφού η έτερη είναι καλυμμένη από τον Λανς Στρολ.

 

Ο Πολωνός αναζητεί τη μεγάλη επιστροφή στη Formula1, έχει δείξει στις δοκιμές ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά η επιλογή του εξακολουθεί να αποτελεί ρίσκο. Από τη μεριά του, ο Βρετανός δε θέλει να... μείνει στο ράφι, αν και δεν έδειξε κάτι σπουδαίο στις δύο χρονιές του με τη Renault (μόλις μία δέκατη θέση πέρυση, δηλαδή 1 βαθμός).

Τέλος, υπάρχει και ο Πολ ντι Ρέστα, ο οποίος αντικατέστησε τον άρρωστο Μάσα στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Μπορεί να ήταν 19ος στις κατατακτήριες δοκιμές και να εγκατέλειψε τον αγώνα, αλλά μπήκε στη λίστα με τους υποψήφιους, αφού οι φήμες τον θέλουν να τσεκάρει και αυτός την επιστροφή του στην F1.