18/09/2017 - 14:10

Ανανέωσε με Force India ο Πέρεζ

Ο Σέρχιο Πέρεζ ανανέωσε για ένα χρόνο τη συνεργασία του με τη Force India, ώστε η ομάδα του Σίλβερστοουν να διατηρήσει το ίδιο οδηγικό δίδυμο.

Αφού δεν προέκυψε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, ο Σέρχιο Πέρεζ είχε ως πρώτη προτεραιότητα να παραμείνει στη Force India. Ο Μεξικανός είχε πολλές συζητήσεις με τους υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και περίμενε μήπως παρουσιαστεί η μεγάλη ευκαιρία. Αυτή δεν ήρθε φέτος, ώστε να βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την παραμονή του στην ομάδα του Σίλβερστοουν.

 

Αυτή ανακοινώθηκε στο περιθώριο του Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, με τον 27χρονο να ανανεώνει το συμβόλαιό του για το 2018 και να περιμένει αυτή την ευκαιρία ενόψει 2019. «Η παραμονή μου στη Force India ήταν πάντα η προτεραιότητά μου.

Είναι μία ομάδα, που μου επέτρεψε να δείξω τα ταλέντα μου ως οδηγός και νιώθω πολύ χαρούμενος εδώ. Είμαι υπερήφανος για όλα όσα έχουμε πετύχει μαζί και πιστεύω ότι θα έρθουν περισσότερα», ήταν τα λόγια του Πέρεζ. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην παρουσία της Force India στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, για την κατάκτηση της οποίας είναι το φαβορί.

«Η ομάδα έχει κάνει εκπληκτική δουλειά φέτος στην εξέλιξη του μονοθεσίου, ώστε να καθιερωθούμε ως η τέταρτη καλύτερη ομάδα στη Formula1. Εντέλει, ήταν μία εύκολη απόφαση να συνεχίσουμε μαζί το ταξίδι μας». Από τη μεριά του, ο Βιτζέι Μαλία μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Πέρεζ.

«Ο Σέρχιο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πετυχημένη ιστορία μας τα τελευταία χρόνια. Από τότε που ήρθε σ' εμάς το 2014, έχει ωριμάσει, έχει γίνει ένας από τους πιο γρήγορους και από τους πιο συνεπείς οδηγούς στο γκριντ. Το ρεκόρ του μιλάει από μόνο του, είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός της Force India με τέσσερις παρουσίες στο βάθρο.

 

Μαζί με τον Εστεμπάν (Οκόν), η διατήρηση του Σέρχιο μας δίνει σταθερότητα για την επόμενη σεζόν κι ένα από τα πιο συναρπαστικά οδηγικά δίδυμα της Formula1», είπε ο ισχυρός άνδρας της Force India. Τέλος, να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πέμπτη χρονιά του Πέρεζ με την ομάδα του Σίλβερστοουν.