26/09/2017 - 15:02

Γκασλί αντί Κβιάτ στη Μαλαισία

Σύμφωνα με πηγές, ο Πιερ Γκασλί θα αντικαταστήσει τον Ντανιίλ Κβιάτ στην Toro Rosso για το Γκραν Πρι της Μαλαισίας.

Ο Κάρλος Σάινθ έχει υπογράψει στη Renault και το μέλλον του Ντανιίλ Κβιάτ είναι αμφίβολο, ώστε η Toro Rosso να αναζητεί οδηγούς για το 2018. Μάλιστα, σκέφτεται να δώσει από φέτος ευκαιρίες στους υποψήφιους να δείξουν αν αξίζουν μία θέση στη Formula1.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Φαένζα θα δώσει την ευκαιρία αυτή στον Πιερ Γκασλί, ο οποίος αναμένεται να πάρει τη θέση του Κβιάτ για το Γκραν Πρι της Μαλαισίας, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα motorsport.com. Βέβαια, τα πλάνα ήταν διαφορετικά μέχρι πριν από λίγο καιρό, εφόσον ο Σάινθ έπαιρνε από φέτος τη θέση του Τζόλιον Πάλμερ στη Renault.

Αυτό δεν έγινε και όλα δείχνουν ότι ο Γκασλί θα πάρει αυτή του Κβιάτ, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από την STR, με δεδομένο ότι προς το παρόν δεν είναι τίποτα επίσημο. Όσο για τον Ρώσο, αυτό θα είναι ακόμα ένα πλήγμα στην καριέρα του, μετά τον περσινό του υποβιβασμό από τη Red Bull στην Toro Rosso.

«Αυτή τη στιγμή σχεδιάζω να πάω στη Σουζούκα. Θα δουλέψουμε με την ομάδα και θα είμαστε έτοιμοι για εκεί. Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο επειδή είμαι σε καλή θέση για να παλέψω για το πρωτάθλημα.

Αυτός είναι ο βασικός στόχος», δήλωσε ο Γκασλί, που συμμετέχει στη Super Formula και είναι δεύτερος με 33 βαθμούς, μόλις μισό βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Χιροάκι Ισιούρα. Όσο για τους Σάινθ, Κβιάτ, ο Ισπανός έχει συγκεντρώσει 48 πόντους, ενώ ο Ρώσος έχει μείνει στους 4, κάτι που σημαίνει 52 για την Toro Rosso.