27/09/2017 - 15:00

Θέλει να κάνει πιο δυνατή τη Formula1 η Liberty Media

Η Liberty Media έχει σκοπό να αυξήσει τον ήχο των μονοθεσίων της Formula1, κάτι που προσπαθεί να κάνει με μικρόφωνα!

Από τη στιγμή που η Formula1 μπήκε στην εποχή των V6 κινητήρων με τούρμπο, έχει χαθεί και η αίγλη του σπορ, με δεδομένο ότι δεν ακούγονται καθόλου τα μονοθέσια. Κάτι που οι διοικούντες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσπαθούν να αλλάξουν.

Στην ηγεσία, πλέον, είναι η Liberty Media, με τους Αμερικανούς να επιχειρούν να δώσουν μία λύση στο μείζον ζήτημα του αθλήματος. «Πρέπει να αυξήσουμε τον ήχο, είναι πολύ σημαντικό για τους οπαδούς», δήλωσε το αφεντικό των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, Σον Μπράτσις.

Γι' αυτόν τον σκοπό, η Liberty σκέφτεται να τοποθετήσει μικρόφωνα στις εξατμίσεις των μονοθεσίων, μία ιδέα που εξελίσσεται από τον Αυστραλό τηλεοπτικό παραγωγό, Ντείβιντ Χιλ. «Δουλεύει πάνω στην εξέλιξη ενός κεραμικού μικροφώνου, που θα μπορεί να συνδεθεί στην απόληξη της εξάτμισης για να αντλεί την αύξηση του ήχου των μονοθεσίων για τους οπαδούς», πρόσθεσε ο Μπράτσις.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι τουλάχιστον με τους V8 κινητήρες τα μονοθέσια ακούγουνταν από... χιλιόμετρα, ενώ τώρα τα καταλαβαίνεις μόνο όταν περάσουν μπροστά από την κάμερα.