28/09/2017 - 15:07

«Βασίλισσα» της υβριδικής Formula 1 η Mercedes

Η υβριδική τεχνολογία ταιριάζει γάντι στην ομάδα της Mercedes, που έχει κατακτήσει από το 2014 εξήντα νίκες σε συνολικά 73 Γκραν Πρι, oι οποίες ισοδυναμούν με ποσοστό σχεδόν 80%

Απόλυτος κυρίαρχος της Formula 1 είναι η Mercedes μετά την υποχρεωτική καθιέρωση των υβριδικών κινητήρων, η οποία θα εξακολουθήσει να ισχύει τουλάχιστον έως το 2020. Η γερμανική ομάδα κατέκτησε στη Σιγκαπούρη την εξηκοστή νίκη της από το 2014 και μετά, σε συνολικά 73 Γκραν Πρι. Μιλάμε δηλαδή για ένα…σταλινικό ποσοστό, που αγγίζει σχεδόν το 80% των νικών.

Πολύ πίσω από τη Mercedes ακολουθούν η Ferrari με επτά νίκες και η Red Bull με έξι, ενώ από εκεί και μετά το απόλυτο μηδέν.

Όσον αφορά στους πιλότους, προηγείται ο Λιούις Χάμιλτον που έχει ανέβει το συγκεκριμένο διάστημα 38 φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Με αρκετή διαφορά πίσω του βρίσκεται ο Νίκο Ρόσμπεργκ (20 νίκες), ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Φέτελ (7 νίκες), Ρικιάρντο (5), Μπότας (2) και Φερστάπεν (1).

Να σημειώσουμε, ότι ο Ρόσμπεργκ δεν έγινε τελικά πρεσβευτής της Mercedes, καθώς οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Ο Γερμανός ανέλαβε πάντως μάνατζερ του Κούμπιτσα και προσπαθεί να εξασφαλίσει στον Πολωνό μία θέση για το επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1.