02/02/2018 - 19:06

Θα σταματήσει οριστικά η παραγωγή της BMW M3 τον Μάιο;

Φαίνεται ότι η BMW σχεδιάζει να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την υπάρχουσα M3 τον ερχόμενο Μάιο, λόγω των νέων κανονισμών ρύπων που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πληροφορίες έρχονται από site του εξωτερικού και σύμφωνα με αυτές, η επικείμενη υποχρεωτική (από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο) νέα μέτρηση κατανάλωσης και ρύπων (WLTP) για όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαίτησε την τοποθέτηση Φίλτρου Σωματιδίων Πετρελαίου στην M3 (για μείωση των NOx), κάτι που η BMW τελικά δεν θα κάνει, αλλά αντίθετα φαίνεται ότι προτίμησε να ολοκληρώσει την παραγωγή του κορυφαίου της μοντέλου.

Από την άλλη πλευρά, οι Βαυαροί θα τοποθετήσουν Φίλτρο Σωματιδίων Πετρελαίου στις «αδελφές» BMW M4 Coupe και Cabrio που θα τις βοηθήσει να έχουν χαμηλότερους ρύπους και έτσι αυτές θα συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους στη γκάμα των M μοντέλων της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο μέλλον της M3, προς το παρόν η BMW δεν έχει ανακοινώσει κάτι για αυτό, αν και το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί πρωτότυπες M3 που πραγματοποιούν δοκιμές. Δεν αποκλείεται πάντως η νέα BMW M3 εκτός από αμιγώς βενζινοκίνητη επιλογή να έχει και υβριδική, ώστε να είναι ένα από τα πρώτα «ηλεκτροποιημένα» μοντέλα της BMW M εν όψει των νέων δεδομένων του μέλλοντος.

Πηγή: newsauto.gr