19/06/2019 - 14:43

Σφαιρόπουλος: «Είμαι ευτυχισμένος που φέραμε τον τίτλο στην Μακάμπι»

Ο προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γιάννης Σφαιρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στην Ισραηλινή ιστοσελίδα «sport 5» αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στον τίτλο που κατάκτησε με την «ομάδα του λαού» επισημαίνοντας πως αισθάνεται την Μακάμπι σαν οικογένεια.

Ακόμη μίλησε και για τον Τζέρεμι Πάργκο με τον οποίο δεν είχαν και την καλύτερη σχέση λόγο της συμπεριφοράς του 33χρονου γκαρντ, που ανάγκασε τον Έλληνα προπονητή να τον διλωξει πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Είμαι ευτυχισμένος που φέραμε ακόμη έναν τίτλο στην Μακάμπι. Όταν μεγάλωνα και έβλεπα τη Μακάμπι, ήταν πάντα μια μεγάλη ομάδα στην Ευρώπη που έπαιρνε τίτλους. Σαν να ζω ένα όνειρο που είμαι κομμάτι της οικογένειας της Μακάμπι.

Περήφανος που είμαι προπονητής εδώ και θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και τους managers που με έφεραν σε ένα θρυλικό club. Είμαι τόσο ευτυχισμένος για πρώτη φορά και πάντα η πρώτη αγάπη είναι εξέχαστη.

Θέλουμε να κρατήσουμε τους περισσότερους από το staff της περασμένης σεζόν σε βασικές θέσεις για να είμαστε πιο δυνατοί. Δεν έχε συγκεκριμένο στυλ των παικτών που μου αρέσει. Η μέθοδος του παιχνιδιού και η φιλοσοφία μου είναι να φέρνω παίκτες που μπορούν να ταιριάξουν στο σύστημα σύμφωνα με την δουλειά που κάνουμε στο scouting.

Μόνο ο Πάργκο δεν ταίριαξε. Τον σέβομαι σαν χαρακτήρα και σαν παίκτη. Προσπάθησα να τον ταιριάξω στη φιλοσοφία μου, είχε καλά ματς που βοήθησαν την ομάδα, αλλά στο τέλος της σεζόν έπρεπε να πάρω μια απόφαση».