11/01/2017 - 16:59

Παπανικολάου: «Δεν γκρινιάζoυμε για τις ελλείψεις και πάμε για τη νίκη»

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε πως ο Ολυμπιακός πάει στη Βαρκελώνη για τη νίκη, απέναντι στην Μπαρτσελόνα (12/1, 22:00), και απέφυγε να χρησιμοποιήσει την απουσία του Σπανούλη ως δικαιολογία.

Ο «Παπ» αναφέρθηκε αρχικά στο πόσο μπορεί να μοιάζει το ματς της Βαρκελώνης με αυτό του πρώτου γύρου: «Δεν μπαίνουν σε ίδια μοίρα τα δύο ματς. Το πρώτο παιχνίδι πήγε όπως πήγε, αλλά πλέον δεν μπορούμε να κοιτάμε εκείνο το ματς. Θέλουμε να ακολουθήσουμε την ίδια τακτική, να διεκδικήσουμε όλες τις μπάλες που θα είναι 50-50, να κοιτάζουμε όλες τις μικρές λεπτομέρειες.

Λίγα λάθη, πάμε εκεί σωστά προετοιμασμένοι από τους προπονητές μας και κοιτάζουμε το καλύτερο μας. Μέλημα μας είναι να κοιτάζουμε την ομάδα μας, όχι τους άλλους. Κοιτάζουμε ένα παιχνίδι τη φορά, στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Έτσι πορευόμασταν και έτσι θα πορευόμαστε».

Για το γεγονός πως οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αγωνιστούν χωρίς τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη, ο Παπανικολάου τόνισε: «Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει ο Σπανούλης για την ομάδα μας και πόσο τη βοηθάει, δεν είμαστε όμως ομάδα που γκρινιάζουμε και ψάχνει για δικαιολογίες. Ανεξαρτήτως παικτών, ομάδων ή απωλειών, πάμε πάντα για να παλεύουμε και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θέλουμε να παίξουμε ένα καλό μπάσκετ και να πάρουμε τη νίκη. Θα ήταν ευλογία να ήταν ο Βασίλης μαζί μας, αλλά τώρα, αυτοί οι 12 που πάμε εκεί, πάμε να παλέψουμε, πάμε για το καλύτερο».