24/06/2017 - 10:02

Ώρα ημιτελικού για τις κοριτσάρες μας!

Η Εθνική Γυναικών ετοιμάζεται για ακόμα έναν... άθλο, καθώς αντιμετωπίζει τη Γαλλία (ΕΡΤ1, 21:30) στο μεγάλο ημιτελικό του Eurobasket!

Το σύνολο του Κώστα Κεραμιδά έχει ήδη γράψει ιστορία με την τρομερή του πορεία μέχρι τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, όμως το δέλεαρ του μεταλλίου είναι μεγάλο και δίνει περισσότερο κίνητρο στα κορίτσια με τα «μπλε»!

Με την ψυχολογία να βρίσκεται στα ύψη, η Ελλάδα θέλει να πάρει... εκδίκηση από τη Γαλλία μετά την ήττα στη φάση των ομίλων (70-63) και να προσθέσει ακόμα μία χρυσή σελίδα στο «βιβλίο» του φετινού ταξιδιού της.

Μιλώντας για την αναμέτρηση και τον τρόπο που θα την προσεγγίσει η Εθνική μας ομάδα, η Ελένη Καφαντάρη ανέφερε: «Η πρόκληση σε κάθε παιχνίδι υπήρχε, αλλά τώρα είναι μεγαλύτερη, καθώς υπάρχει η προοπτική του τελικού. Την Γαλλία την έχουμε συναντήσει στην α’φάση της διοργάνωσης, αλλά πλέον έχουμε κάνει μεγαλύτερη προεργασία και διαθέτουμε περισσότερα βίντεο. Η αντίπαλος μας έχει στο ρόστερ της πολύ αθλητικές και ψηλές παίκτριες, έχει αθλήτριες που μπορούν να σε «χτυπήσουν» ανά πάσα στιγμή είτε με σουτ, είτε με ντράιβ, είτε με ποστ απ παιχνίδι.

Θα ακολουθήσουμε περίπου την ίδια τακτική που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι, με κάποιες βέβαια αλλαγές. Επίσης στο επιθετικό τρανζίσιον πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικές. Η Γαλλία διαθέτει ένα πολύ ψηλό κορμί μέσα στο καλάθι όπως και η Τουρκία και νομίζω ότι λειτουργώντας καλά αμυντικά μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά εμείς είμαστε λίγο καλύτεροι στο θέμα της ψυχολογίας και της τακτικής για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Τα κορίτσια, πάντως, έχουν δείξει ζήλο και προσήλωση σε όλα αυτά που έχουμε κάνει».

Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, η Ισπανία αντιμετωπίζει το Βέλγιο (19:00).