26/06/2017 - 23:08

Μάλτση: «Αυτό που κάναμε είναι αφιερωμένο στα νέα παιδιά»

Με την επιστροφή της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ των γυναικών, παίκτριες, τεχνικό επιτελείο και κόσμος έγιναν ένα και όλοι μαζί τραγούδησαν συνθήματα που «ακολουθούσαν» τις Ελληνίδες διεθνείς στις «μάχες» τους στην Τσεχία. 

«Είμαστε τέταρτες στην Ευρώπη και έχουμε γράψει ιστορία. Είμαστε πολύ περήφανες και πλέον ο κόσμος μας έχει μάθει. Αυτό που κάναμε είναι αφιερωμένο στα νέα παιδιά που θέλουμε να έρθουν στο άθλημα, στον κόσμο και στο ίδιο το μπάσκετ», τόνισε η αρχηγός της Εθνικής Εβίνα Μάλτση για να προσθέσει η Αρτεμις Σπανού: «Είναι μια τεράστια επιτυχία το ότι καταφέραμε να κάνουμε τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί μας. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και τα επόμενα χρόνια και εύχομαι να έχουμε και άλλες επιτυχίες».

Τέλος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς ανέφερε: «Η επιτυχία είναι τεράστια και έγινε με μεγάλες ελλείψεις στην ομάδα. Κάναμε μια υπέρβαση και πολλές μεγάλες νίκες. Τα κορίτσια έδωσαν την ψυχή τους γι? αυτό. Θελω να πιστεύω ότι αυτή η επιτυχία είναι η απαρχή για κάτι καινούργιο στο μπάσκετ γυναικών και ελπίζω να έρθουν και από εκεί σύντομα μετάλλια».

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της ΕΟΚ, η πρώην διεθνής Τούλα Καλέντζου, αλλά και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζωρτζης Δικαιουλάκος, ενώ μαζί με την αποστολή ταξίδεψε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.