27/06/2017 - 20:52

Δικαιουλάκος: "Δέχθηκα πρόταση, αλλά..."

Ο Κώστας Μίσσας ανέλαβε επίσημα το τιμόνι της Εθνικής Ανδρών κι είναι έτοιμος να σηκώσει... μανίκια, προκειμένου να καθοδηγήσει με επιτυχία τη "γαλανόλευκη" στο Ευρωμπάσκετ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν θα έχει, πάντως, στο πλευρό του τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο, το όνομα του οποίου ήταν από τα πρώτα που ακούστηκαν για το τεχνικό επιτελείο της "γαλανόλευκης". Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι δέχθηκε πρόταση από τον Κώστα Μίσσα, αλλά την απέρριψε για προσωπικούς λόγους.

Το μήνυμα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου:

"Για κάθε αθλητή ή προπονητή, η προοπτική της συμμετοχής του στην εθνική ομάδα είναι η υπέρτατη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον coach Μίσσα για αυτή την άκρως τιμητική πρόταση που μου έκανε, να είμαι μαζί του στην εθνική ανδρών, αλλά για προσωπικούς λόγους δεν θα μπορέσω να τον ακολουθήσω σε αυτή την προσπάθεια. Η εμπειρία μου από εθνικες ομάδες λέει ότι ο προπονητής της Εθνικής πρέπει πρωτίστως να είναι μια προσωπικότητα που θα εμπνεύσει τους παίχτες να γίνουν οι ήρωες των παιδικών τους χρόνων, αυτός που θα τους κάνει να καταλάβουν οτι το να παίζεις για την εθνική πρέπει να κάνεις πολλές ΘΥΣΙΕΣ, ακομα και στο ίδιο σου τον τρόπο παιχνιδιού, αυτός που θα ακουνε όλοι με σεβασμό και ταυτόχρονα να γνωρίζει από μοντέρνες αντιλήψεις του μπάσκετ.

Ειλικρινά στο πρόσωπο του Κώστα Μίσσα βλέπω όλα τα παραπάνω στον υπέρτατο βαθμό και πιστεύω ακράδαντα ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο το ταλέντο των παιχτών της εθνικής μας. Σαν Έλληνας κι εγώ θα παρακολουθώ την επίσημη αγαπημένη μας, εύχομαι και θα προσδοκώ το καλύτερο αλλά δυστυχώς από μακριά. Ευχαριστώ και όλους εσάς για τα καλά σας λόγια και την ένθερμη υποστήριξη σας και προτροπή στο να βρεθώ κι εγώ εκεί αλλά όπως προείπα δεν θα μπορέσω! Ίσως κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον".