08/08/2017 - 14:45

Γκασόλ: «Μεγάλη τιμή να παίζω για την εθνική Ισπανίας»

Ο Πάου Γκασόλ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη για την παρουσία του στην εθνική ομάδα της Ισπανίας, χαρακτηρίζοντας τιμή και προνόμιο το να φορά τη φανέλα των «Φούρας Ρόχας», ενώ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του.

Ο βετεράνος άσος παραχώρησε συνέντευξη σχετικά με την προσπάθεια των «Φούριας Ρόχας» στη φετινή διοργάνωσης, ενώ τόνισε πως υπάρχει ποιότητα εντός των τειχών, ενώ χαρακτήρισε ξεχωριστό το γεγονός να εκπροσωπείς τη χώρα σου και να την οδηγείς στην κορυφή!

Μερικά από τα πιο σημαντικά αποσπάσματα της συνέντευξης του ηγέτη της εθνικής Ισπανίας στην «Marca»:

Ο σέντερ των Σπερς μίλησε για την παρουσία του στην εθνική ομάδα και τόνισε πως «η εθνική μου έχει προσφέρει πολλά. Είναι πολύ ξεχωριστό συναίσθημα να είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας. Είναι μια ομάδα φίλων που έχουμε πολύ καλή σχέση, αλλά την ίδια στιγμή απαιτούμε το μέγιστο εντός παρκέ και δίνουμε τα πάντα στα τουρνουά. Επίσης, είναι ιδιαίτερη τιμή να παίζεις με την εθνική, για την χώρα σου και να φτάνεις στην κορυφή. Είναι προνόμιο για κάθε αθλητή. Είναι κάτι ξεχωριστό».

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ετοιμάζεται για την αποχώρησή του από την εθνική μετά το Eurobasket. Ερωτηθείς ο Γκασόλ για το πότε θα πει «αντίο» στην εθνική ξεκαθάρισε: «Αυτή τη στιγμή είναι καλά. Δεν κλείνω πόρτες και όταν θα είμαι καλά θα προσπαθήσω να διατηρηθώ σε αυτό. Δεν θέτω ποτέ όρια. Προσπαθώ να κρατάω τρα πράγματα σε καλό επίπεδο γνωρίζοντας πως αυτό απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια και μεγαλύτερη έμφαση στις λεπτομέρειες. Για την ώρα θα δούμε. Αυτό εκτιμάται κάθε χρόνο».

Η κουβέντα πήγε και στην παρουσία νεότερων παικτών, όπως ο Ερναγκόμεζ και ο Αμπρίνες, λέγοντας: «Δίχως αμφιβολία, όπως όλα στη ζωή, κάνουν τον κύκλο τους. Κάποιοι φεύγουν και κάποιοι έρχονται. Δεν ξέρω εάν ο Ρούντο ή ο Φελίπε θα επιστρέψουν στο μέλλον, αλλά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων ειδικά στον επαγγελματικό αθλητισμό, αναφέρει πως κάποιοι γηραιότεροι ολοκληρώνουν τον κύκλο τους και κάποιοι νεότεροι έρχονται. Είναι μοναδική η ενέργεια ενός παίκτη 20 ετών. Πολλοί από εμάς είμαστε χαρούμενοι που έχουμε εντάξει στην ομάδα αυτούς».

Ο ηγέτης της εθνικής ομάδας μίλησε και για τον ρόλο του εντός αυτής, λέγοντας: «Ο ρόλος μου δεν διαφέρει σχετικά με την πορεία μου στην εθνική. Πάντα προσπαθώ να αξιοποιώ τα καλά χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε παίκτης μας. Πρέπει να επωφεληθούμε από την παρουσία του Γιουλ, την εξέλιξη του Μαρκ, αλλά και του Ρούμπιο. Εν ολίγοις, οι παίκτες μας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να βρεθούμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για μένα είναι επίσης σημαντικό να προσφέρω με κάθε τρόπο ώστε να είμαστε σε κάθε παιχνίδι καλύτεροι».

Όσο για το πώς θα σταματήσει κάποιος την εθνική ομάδα της Ισπανίας, ο Γκασόλ εξήγησε πως «θα δούμε όταν το τουρνουά αρχίσει και οι αντίπαλοι παίξουν στο πικ τους. Στα χαρτιά μπορούμε να έχουμε μια ιδέα σχετικά με τη Λιθουανία και την Σερβία, που είναι παραδοσιακά αντίπαλοί μας. Υπάρχουν όμως και ομάδες που μπορούν να πάνε μακριά και να κάνουν την έκπληξη. Στην Ευρώπη υπάρχει πάντα ανταγωνισμός, πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο επειδή υπάρχει υψηλό επίπεδο και δίνει τα πάντα. Έτσι πρέπει να δείχνεις τον μέγιστο σεβασμό και να μην χαλαρώνεις».