07/10/2017 - 16:41

Τεχνικός διευθυντής στην Ιταλία ο Τάνιεβιτς

Την θέση του τεχνικού διευθυντή της Ιταλικής ομοσπονδίας ανέλαβε και επίσημα ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

Ο Μαυροβούνιος αποχώρησε πρόσφατα από την θέση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής Μαυροβουνίου και άμεσα προσλήφθηκε από τους ‘’ατζούρι’’ με αποστολή να επιστρέψει το ιταλικό μπάσκετ στις δόξες του παρελθόντος. 

Μάλιστα, ο 70χρονος μίλησε στην ιστοσελίδα gazzetta dello Sport για τα νέα του καθήκοντα αλλά και τις κινήσεις που αναμένεται να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Η πρώτη κατηγορία έχει απαίσιους κανόνες οι οποίοι πρέπει να αλλάξουν το συντομότερο δυνατόν. Το να υπάρχουν υποχρεωτικά πάντοτε δύο Ιταλοί στο γήπεδο θα ήταν μία ιδανική λύση, ωστόσο ξέρω ότι είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Η λύση βρίσκεται στο να μειωθεί ο αριθμός των ξένων. Φέτος στην Serie A οι ομάδες αγωνίζονται με επτά ξένους. Είναι παράλογο αυτό. Κάθε ομάδα παίζει με 8-9 παίκτες, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι Ιταλοί παίκτες να μην αγωνίζονται καθόλου. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με την μειώσει του αριθμού των ξένων στους 6 και κάθε χρόνο να μειώνουμε συνεχώς τον αριθμό. Σε δύο χρόνια θα υπάρχει ο κανονισμός των 4 ξένων και 8 Ιταλών. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε Ιταλούς στο παρκέ».