18/10/2017 - 23:33

Παπαθεοδώρου: «Για μας το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η συνοχή»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε μετά την ήττα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Γκαζιαντέπ με 85-82, τονίζοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας του είναι η συνοχή, η οποία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόουτς Δέδα και την ομάδα του για την σημερινή νίκη. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Το καταφέραμε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως κάποιες λεπτομέρειες δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη. Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς όμως θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι με την Κύμη το Σάββατο».

Για τον αριθμό των χαμένων βολών: «Σίγουρα οι βολές επηρέασαν τον τρόπο παιχνιδιού μας, σημασία έχει ο κάθε πόντος. Τα σουτ και οι βολές χάνονται, υπάρχουν άλλες, πιο σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να ελέγξουμε για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τέτοιου είδους δύσκολα παιχνίδια, απέναντι σε καλούς αντιπάλους».

Για το γκολ-φάουλ του Αρμάντ που δόθηκε αντιαθλητικό: «Είναι μια ειδική κατάσταση στο τέλος. Έχουμε ξαναδεχτεί ανάλογο καλάθι σε ίδια στιγμή, πάλι στο τέλος στο γήπεδο μας με τον Προμηθέα. Σε άλλες φάσεις με το συγκεκριμένο παίκτη, περάσαμε κάτω από το σκριν και του δώσαμε δύο εύκολα σουτ τριών πόντων.

Είναι η συγκεκριμένη φάση, που το θέμα δεν είναι ότι η άμυνα μας ήταν ανοικτή, γιατί παίζαμε με μια ομάδα που σουτάρει πολύ τρίποντο και επιδιώκει αυτό το πράγμα… Το ζητούμενο ήταν να κοντρολάρουμε έναν παίκτη που βρίσκεται στα 15 μέτρα κι εμείς πιέζουμε σε αυτή την κατάσταση σαν τρελοί… Είναι και αυτή μια σημαντική λεπτομέρεια. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες, πολλά μικρά πράγματα που σε παιχνίδια τέτοιας έντασης και τέτοιου ανταγωνισμού υψηλού επιπέδου, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο». 

Για τους ψηλούς της ομάδας: «Δεν θέλω να επικεντρωθώ στο αν είναι ψηλός, μεσαίος, κοντός ο κάθε παίκτης. Είναι δύσκολο για τους ψηλούς παίκτες, σπανίζουν οι ψηλοί με επιθετική ικανότητα. Ο καθένας πρέπει να κάνει κάτι συγκεκριμένο μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα και θέλω να σταθώ σε αυτό. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί κυρίως ομαδικά και στην συνέχεια ατομικά για να παίρνει τέτοιες νίκες. Δεν θέλω να το φέρω ως δικαιολογία, όμως παίζει ρόλο η χημεία κι ο χρόνος που έχεις περάσει με τον συμπαίκτη σου. Εμείς αυτό δεν το έχουμε καταφέρει ως τώρα. Είναι μια δικαιολογία που δεν μπορούμε όμως να την επαναλαμβάνουμε συνέχεια».

Για την μεγάλη αδυναμία του ΠΑΟΚ μετά από πέντε αναμετρήσεις: «Η μεγαλύτερη αδυναμία είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει να δουλέψουμε όλοι μαζί, να ενώσουμε όλα τα κομμάτια της ομάδας. Μίνιμουμ τρεις παίκτες, απουσιάζουν από προπονήσεις κάθε εβδομάδα και αυτό είναι κάτι που δε μπορούμε να το ελέγξουμε. Δεν υπάρχει κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο που να αναφέρω ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Αν υπήρχε θα είχαμε διαφορετική αντίδραση σαν ομάδα. Αυτή τη στιγμή, ακόμα κι εμείς οι ίδιοι, δεν ξέρουμε πως είναι η ομάδα μας όλη μαζί. Πρέπει να αγοράσουμε λίγο χρόνο, αλλά ταυτόχρονα, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος μας. Πρέπει να έχουμε κι ένα αποτέλεσμα, πρέπει να κερδίσουμε, να βελτιωθεί η αυτοπεποίθηση μας, να βελτιωθεί η ψυχολογία μας και ίσως αυτά τα μικρά λάθη που γίνονται, να τα χειριστούμε διαφορετικά. Αλλά οπωσδήποτε χρειαζόμαστε τη νίκη».

Για τις δυσκολίες που έχουν οι ψηλοί της ομάδας: «Δε θέλω να επικεντρωθούμε σε κοντούς, ψηλούς, ενδιάμεσους. Κάθε παίκτης, πρέπει να κάνει συγκεκριμένο πράγμα και στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι δύσκολο γενικά για τους ψηλούς να έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή. Αν δείτε σε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ, σπανίζουν οι ψηλοί που έχουν μεγάλη επιθετική ικανότητα. Θέλω να επιμείνω στο ότι υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα, γιατί ο καθένας μπορεί να βρει να πει κάτι, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχουμε νικηφόρο αποτέλεσμα. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί συνολικά, ατομικά αλλά και ομαδικά, για να μπορεί να διεκδικεί νίκες και να παίρνει νίκες, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να παίρνουμε νίκες. Δε θέλω να το φέρω σαν δικαιολογία, αλλά όταν δεν έχεις καταφέρει να προπονηθεί, ουσιαστικά λόγω των πολλών τραυματισμών, στα κρίσιμα σημεία παίζει ρόλο η καλή χημεία, η καλή απόφαση, ο χρόνος που έχεις περάσει με το συμπαίκτη σου μέσα στο γήπεδο, για να πάρει μία καθοριστική απόφαση. Αυτό εμείς δεν το έχουμε. Είναι μια δικαιολογία που εμείς την ξέρουμε, αλλά δε μπορούμε να τη χρησιμοποιούμε συνέχεια γιατί είναι λάθος που επαναλήφθηκε αρκετές φορές και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα».

Για το αν σκέφτεται κάποιες αλλαγές στο ρόστερ: «H προηγούμενη απάντηση μου, καλύπτει και αυτή την ερώτηση, με την έννοια ότι πρέπει να δούμε την ομάδα. Αν τυχόν υπήρχε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στον πόιντ γκαρντ, στο "3", στον ψηλό, ίσως να κάναμε μια τέτοια κίνηση, αλλά αυτή τη στιγμή, για μας το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η συνοχή.

Η συνοχή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για μια ομάδα. Με τη συνοχή, με τη χημεία και με την πειθαρχία σε κρίσιμες στιγμές, κερδίζεις παιχνίδια κι αυτό εμάς μας λείπει πάρα πολύ. Να δουλέψουμε όλοι μαζί μέσα στο γήπεδο. Δε μπορούμε, όμως, να σταθούμε πίσω από αυτό και να πούμε ότι μέχρι να γυρίσουν όλοι, θα χάνουμε τα παιχνίδια, πρέπει να κερδίζουμε.

Σήμερα, είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία, με βάση την απόδοση των παιδιών σε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί παίζει ρόλο και ποιον αντίπαλο αντιμετωπίζεις. Να κάνεις πέντε ήττες και να έχεις παίξει με τον Παναθηναϊκό, τον Άρη εκτός έδρας, μια καλή γερμανική ομάδα εκτός έδρας, την Γκαζιαντέπ στο γήπεδο σου, δεν είναι ότι πιο εύκολο. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Μια νίκη, θα είναι φάρμακο για όλους».

Για τον λόγο που δεν αγωνίστηκε ο Χρυσικόπουλος: «Δεν έπαιξε για λόγους τακτικής. Χρησιμοποιήσαμε στο rotation δέκα παίκτες, δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος».