21/11/2017 - 16:32

Σκουρτόπουλος: «Εθνική ομάδα με την ίδια βαρύτητα και σημασία με τις προηγούμενες»

Στη σημασία και τη βαρύτητα που έχει η Εθνική ομάδα στάθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μιλώντας κατά τη Media Day της «γαλανόλευκης», αναλύοντας το ρόστερ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέφερε: «Ο προπονητής της Εθνικής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μια Εθνική ομάδα με την ίδια βαρύτητα και την ίδια σημασία με τις προηγούμενες. Υπάρχουν παιδιά που έχουν παρελθόν στην Εθνική, αλλά υπάρχουν και παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Από την πρώτη συγκέντρωση η διάθεση και αυτό που εισπράττουμε είναι κάτι πολύ θετικό και είμαστε σίγουροι πως θα ανταποκριθούν στο καθήκον τους. Οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε όλα τα παιδιά. Αυτό δεν είναι θέμα του προπονητή. Αυτό είναι θέμα άλλων. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτό.

Υπάρχει ένα πλάνο να μπουν όλα τα παιδιά στην Εθνική ομάδα και να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται και να έχουν μια γνωριμία με το περιβάλλον και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή στο μέλλον, αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο. Με αυτή τη λογική φτιάξαμε αυτό το γκρουπ, έχουμε μαζί μας και τον Μήτογλου, που είναι σημαντική παρουσία.

Είναι δύσκολος ο όμιλός μας, οι άλλες ομάδες δεν έχουν πληγωθεί από απουσίες. Θα παλέψουν τα παιδιά. Τις ομάδες τις χαρακτηρίζει η καρδιά. Εάν καταφέρουμε και φτιάξουμε το χαρακτήρα και αντιδράσουμε, γιατί διάθεση σίγουρα υπάρχει, θα πάμε καλά».