19/12/2017 - 16:59

Το αφιέρωμα της Euroleague στον Σπανούλη (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και η Euroleague του ετοίμασε αφιέρωμα, στη διάρκεια του οποίου μίλησαν για τον αρχηγό του Ολυμπιακού οι Γιάννης Σφαιρόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Κιμ Τιλί και φυσικά ο ίδιος.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, είπε: "Είναι πάρα πολύ σημαντικός παίκτης τόσο εντός, όσο κι εκτός του γηπέδου. Οταν μιλάει στα αποδυτήρια, όλοι τον ακούν και είναι ήσυχοι. Είναι ο πιο ανταγωνιστικός στην ομάδα. Πάντα θέλει να νικάει. Είναι ο τύπος που ακόμα κι αν σουτάρει από το κέντρο, πιστεύει πως θα ευστοχήσει".

Ο Κιμ Τιλί τόνισε: "Μπορείς να καταλάβεις από το μασκετικό του IQ και τον τρόπο που παίζει και προπονείται πως είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας".

"Είναι τιμή μας που είμαστε συμπαίκτες του. Οταν μιλάει, όλοι τον προσέχουν με μεγάλη προσοχή για να γίνουν καλύτεροι", πρόσθεσε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε:

"Εχει πολύ μεγάλο ρόλο. Είναι ένας μεγάλος ηγέτης. Γνωρίζει το σύστημα και το πώς όσοι είναι γύρω από την ομάδα μπορούν να την επηρεάσουν. Το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα διατηρείται λόγω εκείνου". 

Εν συνεχεία, ο Βαγγέλης Μάντζαρης αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια των Ερυθρόλευκων: "Αυτό είναι είναι από τα κλειδιά για αυτήν την ομάδα. Βλεπόμαστε περισσότερο από ό,τι βλέπουμε την οικογένειά μας. Ενα από κλειδιά επίσης είναι πως έχουμε επίσης πολύ καλούς ξένους που ταιριάζουν στη φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό είναι σημαντικό για να πετύχουμε".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε θέση, λέγοντας: "Η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια είναι πολύ σημαντική για εμάς. Είναι σημαντικό να μην αλλάζει πολύ ομάδα, τόσο για λόγους τακτικής, όσο και για το πνεύμα νικητή που θέλουμε να έχουμε".

Ο Γιώργος Πρίντεζης σχολίασε: "οι περισσότεροι παίκτες που έρχονται εδώ ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.. Για αυτό πιστεύω πως ο προπονητής τους επιλέγει. Ετσι είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούμε και να παίξουμε πιο γρήγορα ως ομάδα. Αυτό είναι θετικό για τον Ολυμπιακό".

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε πως "αρχικά θέλω η ομάδα να παίζει καλό μπάσκετ και να έχει υγεία. Προχωράμε βήμα - βήμα. Ολοι γνωρίζουν πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλους στόχους και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για να παίζουμε καλά".

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: "Ο προπονητής έχει το πρόγραμμά του. Αυτή είναι η δουλειά μας, την αγαπάμε και  όλοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια".

Τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκρυψε πως "αγαπώ το μπάσκετ, νιώθω ευλογημένος που παίζω μπάσκετ και είμαι ευτυχισμένος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού".