20/04/2018 - 16:01

Να «ξυπνήσουν» όσοι «βουλιάζουν» στην άκρη του πάγκου!

Σήμερα και ο κόουτς είναι αναγκασμένος να τους εμπιστευτεί και οι ίδιοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους και την ομάδα. Αν αυτό δεν συμβεί την επομένη θα γράφουμε διθυράμβους για τον Σπανούλη αλλά ο Ολυμπιακός θα έχει αποχαιρετήσει την διοργάνωση… Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Είναι σαφές; Ο πετσοκομμένος από τους τραυματισμούς Ολυμπιακός για να αντέξει σε αυτή την σειρά και να έχει πιθανότητες να πάει στο Βελιγράδι πρέπει να κάνει όσα δεν έκανε εδώ και μήνες. Να πάρει πράγματα από τους ξένους παίκτες του, εκείνους που βουλιάζουν στην άκρη του ερυθρόλευκου πάγκου.

Οσο κι αν υπερβάλλει εαυτό ο Σπανούλης δεν γίνεται στο σύγχρονο μπάσκετ να αποκλείσει μια ομάδα μόνος του. Δεν γίνεται επίσης παίκτες με ψηλές αμοιβές να παίρνουν την μπάλα και να την ξεφορτώνονται δίνοντάς την στον αρχηγό για να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους. Είναι μεγάλη συζήτηση και την κάνουν όλοι γύρω από το αν η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει τους συγκεκριμένους παίκτες που αποδίδουν πολύ κάτω του αναμενομένου ή του Σφαιρόπουλου που σταμάτησε να είναι απαιτητικός μαζί τους και τους περιόρισε στο ελάχιστο τον χρόνο συμμετοχής.

Αυτή είναι μια συζήτηση που μπορεί κάλλιστα να γίνει στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Τώρα, παίκτες όπως ο Ρόμπερτς, ο Μπράουν και ο Τόμπσον χρειάζεται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Η χρονιά τελειώνει και κανείς από αυτούς δεν τα κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στην ομάδα. Κανένας τους, μετά από αυτή την χρονιά, δεν θα μπορέσει να βρει συμβόλαιο σαν κι αυτό που πήρε στον Ολυμπιακό.

Εστω και την τελευταία ώρα, οφείλουν να βγουν από το καβούκι τους και να δώσουν ενέργεια στην ομάδα. Δεν ξέχασαν το μπάσκετ επειδή ενδεχομένως τους αδίκησε ο Σφαιρόπουλος ή τους έπεσε βαριά η σκιά του Σπανούλη. Τώρα αυτή η ομάδα-«νοσοκομείο» τους χρειάζεται και πρέπει να βγουν από τον λήθαργό τους. Η έλλειψη ενέργειας που εμφανίζουν οι ερυθρόλευκοι προκύπτει και από την καταπόνηση των ελάχιστων που αξιοποιεί από το ρόστερ ο Σφαιρόπουλος.

Σήμερα και ο κόουτς είναι αναγκασμένος να τους εμπιστευτεί και οι ίδιοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους και την ομάδα. Αν αυτό δεν συμβεί την επομένη θα γράφουμε διθυράμβους για τον Σπανούλη αλλά ο Ολυμπιακός θα έχει αποχαιρετήσει την διοργάνωση…

 Από την sportday