15/05/2018 - 22:01

Τροΐζι: Είμαι Έλληνας!

Ο Τζέιμς Τροΐζι ετοιμάζεται για το δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας του με την Αυστραλία αποκαλύπτοντας πως κατάγεται από την Ελλάδα.

O 29χρονος εξτρέμ μπορεί να αγωνίζεται για τουλάχιστον μια δεκαετία σε Ευρώπη και Αυστραλία, όμως λίγοι γνωρίζουν πως έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του.

Ο Τροίζι, ο οποίος έχει περάσει από Γκεντσλερμπιρλιγκί, Καϊσερίσπορ, Αταλάντα, Ζούλτε Βάρεγκεμ, αλλά και Γιουβέντους αποκάλυψε πως τιμάει την χώρα καταγωγής του, ενώ δηλώνει χριστιανός ορθόδοξος.

«Δεν νομίζω πως πολύς κόσμος γνωρίζει πως είμαι Έλληνας. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Είναι ο τρόπος που μεγάλωσα. Όποτε μπορώ πηγαίνω στην εκκλησία, ειδικά το Πάσχα.

Όταν ήμουν νεότερος πήγαινα σε ελληνικό σχολείο, όμως τώρα μιλώ καλύτερα ιταλικά επειδή ζούσα εκεί. Είμαι βέβαιος όμως πως εάν μείνω ένα χρόνο στην Ελλάδα θα μιλάω την γλώσσα πολύ καλά.

Είμαι πεπεισμένος πως εάν κάποιοι ελληνικοί σύλλογοι ανακαλύψουν πως διαθέτω ελληνικό διαβατήριο μπορεί να ενδιαφερθούν. Δεν νομίζω όμως πως το γνωρίζουν επειδή το επώνυμο μου είναι ιταλικό», τόνισε ο Τροίζι στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας, «Νέος Κόσμος».

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώην παίκτης της Αταλάντα έγινε ουσιαστικά ο πρώτος Ελληνοαυστραλός με συμμετοχή στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια.

«Δεν τον ήξερα αυτό. Παίζοντας στη Βραζιλία ήταν κάτι που ονειρευόμουν από παιδί. Το να εκπροσωπήσεις την χώρα σου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αποτελεί την κορύφωση της καριέρας σου.

Λίγοι το έχουν πετύχει αυτό. Δεν ξέρω εάν είναι τύχη, αλλά προφανώς χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά. Νομίζω πως ήμουν αρκετά τυχερός που το έζησα».