19/06/2018 - 23:51

Αναλαμβάνει αθλητικός διευθυντής της AEK ο Σάκοτα

Έπειτα από μια εξαιρετική και απόλυτα επιτυχημένη σεζόν, ο Ντράγκαν Σάκοτα αφήνει τον πάγκο της ΑΕΚ. Ο προπονητής που επανέφερε την Ένωση στην κατάκτηση εγχώριων (κύπελλο) και ευρωπαϊκών (Champions League) τίτλων δεν θα συνεχίσει στο πόστο του κόουτς, όπως αποφασίστηκε από κοινού με τον Μάκη Αγγελόπουλο σε συζήτηση του είχαν.

Ο Σάκοτα θα αναλάβει το πόστο του αθλητικού διευθυντή της ομάδας και θα είναι επί της ουσίας ο έμπιστος σύμβουλος του αφεντικού της ΚΑΕ επί όλων των θεμάτων που αφορούν την μπασκετική ΑΕΚ. Έτσι, οι δύο άνδρες σε συνεργασία προχωρούν για την εξεύρεση του νέου προπονητή της ΑΕΚ, του ανθρώπου που θα αναλάβει το τιμόνι της και θα την οδηγήσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ΑΕΚ εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Ο δις τροπαιούχος - εντός του 2018 - προπονητής είχε σήμερα (19/06) συνάντηση με τον Μάκη Αγγελόπουλο, όπου και αποφασίστηκε η συνεργασία τους να συνεχιστεί σε άλλο επίπεδο. Ο κ. Σάκοτα αναλαμβάνει πλέον τη θέση του Tεχνικού Διευθυντή της ΑΕΚ Β.C., ενώ παραμένει επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος.

Ο κορυφαίος προπονητής έχει βασικότατο μερίδιο στις εφετινές επιτυχίες της «Βασίλισσας», όπως και στην αναγεννησιακή πορεία της Ομάδας. Είναι εκείνος, που την καθοδήγησε στον πρωταθληματικό τίτλο μετά από 32 χρόνια αναμονής, το 2002, αλλά και εκείνος, που την οδήγησε ξανά στον ευρωπαϊκό θρόνο κατά την περίοδο, που τελείωσε, μετά από 18 χρόνια, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος.

Η οικογένεια της ΑΕΚ τον ευγνωμονεί και συμπορεύεται μαζί του για τα καλύτερα, που έρχονται...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τέλος ο Σφαιρόπουλος Επαφή Ολυμπιακού-Μπλατ »