27/10/2018 - 13:54

Εντυπωσιακός Πετρούνιας στη Ντόχα

Γράφει ο : 

Η καταπληκτική εμφάνιση του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, αλλά και το άδοξο φινάλε της προσπάθειας της Εθνικής ανδρών στο ομαδικό, χαρακτήρισαν την ελληνική παρουσία στον προκριματικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης ήταν για άλλη μια φορά ασυναγώνιστος στους κρίκους, παρά τον τραυματισμό στον αριστερό ώμο.

Με πολύ καλή εκτέλεση και άριστη προσγείωση, ο 27χρονος Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 15,266 βαθμούς, επίδοση που τον φέρνει μέχρι στιγμής 1ο στον προκριματικό του αγωνίσματος και του εξασφαλίζει ήδη μία θέση στην οκτάδα του τελικού της ερχόμενης Παρασκευής (02/11).

Η Εθνική Ανδρών (Νίκος Ηλιόπουλος, Νίκος Κρανίτης, Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Τανταλίδης, Γιώργος Χατζηευσταθίου) ήταν εξαιρετική σε πέντε από τα έξι όργανα, δείχνοντας ικανή να εξασφαλίσει μία θέση στο «τοπ 24» της ομαδικής κατάταξης, αλλά τα χάλασε όλα στο τελευταίο όργανο, τον πλάγιο ίππο, όπου οι Έλληνες εκπρόσωποι πήραν βαθμολογίες κατώτερες των δυνατοτήτων τους.

Το αποτέλεσμα ήταν να περιοριστούν τελικά στους 231,518 βαθμούς (έδαφος: 38,299 β., πλάγιος ίππος: 32,190 β., κρίκοι: 41,065 β., άλμα: 41,966 β., δίζυγο: 39,733 β., μονόζυγο: 38,265 β.), συγκομιδή που φέρνει την Εθνική στην 21η θέση της κατάταξης μέχρι στιγμής.

Απομένουν να αγωνιστούν άλλες οκτώ χώρες στους δύο εναπομείναντες προκριματικούς ομίλους, με δεδομένη όμως τη μεγάλη δυναμικότητα τουλάχιστον τεσσάρων από αυτές (Κίνα, Βρετανία, Βραζιλία, Ιταλία έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πιο αδύναμες είναι οι Ουγγαρία, Βιετνάμ, Κύπρος, Αργεντινή), πολύ δύσκολα η Ελλάδα θα παραμείνει μέσα στην προνομιούχο 24άδα.