01/07/2018 - 13:47

Τα κουρέλια (δεν) τραγουδάνε ακόμα…

Γράφει ο : 

Με το κεφάλι ψηλά και αποφεύγοντας ταπεινωτική ήττα αποχωρεί από το Μουντιάλ η Αργεντινή. Στο χτεσινό παιχνίδι υπερέβαλλε εαυτό και πήρε περισσότερα από όσα της αναλογούσαν με βάση την ποιότητα των παικτών της και τα ατομικά τους χαρακτηριστικά. Αναλογιστείτε μόνο ότι ο ταχύτερος παίκτες της Αργεντινής είναι ο Παβόν και της Γαλλίας ο Μπαπέ. Ότι αμυντικός χαφ στους «τρικολόρ» έπαιζε ο Καντέ που βρισκόταν παντού και έκοβε χωρίς να καταδέχεται να κάνει φάουλ και από την άλλη ο ξεθυμασμένος Μασεράνο που κάθε μαρκάρισμά του ήταν και κίτρινη κάρτα.

Παρ όλα αυτά οι παίκτες του Σαμπάολι κατέθεσαν την ψυχή τους στο γήπεδο και έκαναν τους Γάλλους να δουν τον χάρο με τα μάτια τους. Και θα τον ξαναδούν στην συνέχεια της διοργάνωσης εφόσον δεν τελειώνουν τις φάσεις που δημιουργούν και δίνουν δικαιώματα στους αντιπάλους τους. Στο παιχνίδι αυτό γράφτηκε ιστορία. Ένα αστέρι άρχισε να δύει και ένα άλλο ανέτειλε φωτίζοντας το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Μέσι το προσπάθησε αλλά δεν υπήρχε το αναγκαίο καύσιμο στο ρεζερβουάρ. Ο σκάρτα εικοσάχρονος Μπαπέ του έδωσε και κατάλαβε. Βρήκε κενούς χώρους και μεγαλούργησε. Αψογα κοντρόλ, εντυπωσιακές επιταχύνσεις πολύ καλά τελειώματα. Όταν ο Μερκάδο έβαλε αναπάντεχα μπροστά τους αργεντινούς, ο Σαμπάολι έπρεπε να τραβήξει πίσω την ομάδα του και να κλείσει όλους τους χώρους. Δεν το έκανε ή δεν πρόλαβε να το κάνει και η νεανική ομάδα των Γάλλων πήρε αμπάριζα και βγήκε. Οσα είδαμε μαρτυρούν πως απέναντι σε μια ομάδα που τρέχει πολύ και τα σώματά της αντέχουν στην καταπόνηση, η παρέα του Μέσι δεν είχε πολλά περιθώρια να αντάξει.

Ηταν τελικά θέμα δυνάμεων και ταχύτητας. Παράγοντες που είναι μετρήσιμοι στο ποδόσφαιρο και δύσκολο μπορείς να ανταπεξέλθεις όταν υστερείς. Η Αργεντινή παρά την προσπάθεια που έκανε και το τρίτο γκολ που πέτυχε ο Αγκουέρο δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να αφήσει έξω την ομάδα του Ντεσάν. Η Γαλλία μαζεύοντας εμπειρίες μπορεί να επανέλθει στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου...