05/07/2018 - 16:39

Από την μέση και μπροστά δεν καταλαβαίνεις τι παίζει...

Γράφει ο : 

Να με πάρει ο διάολος αν καταλαβαίνω τι ακριβώς σύστημα παίζει η Αγγλία του Σαουθγκέιτ. Τι ανακάτεμα είναι αυτό που παρουσιάζει από την μέση και μπροστά. Ποια είναι η πρακτική δουλειά που κάνει στο γήπεδο ο Ντέλε Αλι. Αν ο κόουτς λογαριάζει για δεύτερο επιθετικό τον Στέρλινγκ αν επιτρέπεται να γυρνάει τόσο πίσω και να κουβαλάει την μπάλα ο Χάρι Κέιν. Κάντε μια προσπάθεια να καταλάβετε αν υπάρχουν ρόλοι από την μέση και μπροστά στην Εθνική Αγγλίας.

Πιθανά να αλλάζουν κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο και η αφεντιά μου να μην τα καταλαβαίνει διότι έχω μείνει στα κλασσικά εικονογραφημένα. Να είναι όμως στην κορυφή της επίθεσης ο Στέρλινγκ την ώρα που ο Κέιν είναι πίσω από την σέντρα με ξεπερνάει . Προσέξτε τώρα την συνέχεια. Ο Κέιν, πιεζόμενος από τον Μπάριος αναγκάζεται να γυρίσει την μπάλα πιο πίσω στον Στόουνς. Αυτός σε καθεστώς νέας πίεσης από τον Φαλκάο της δίνει μία να φύγει μπροστά.

Εκεί λοιπόν βρίσκονται να διεκδικούν την μπάλα ο Στέρλινγκ με τον Μίνα που είναι σχεδόν διπλάσιος σε ύψος. Αυτό δεν λέγεται οργανωμένη ανάπτυξη παιχνιδιού αλλά “φτου ξελευθερία”. Η Αγγλία στο ματς με την Κολομβία είχε φανερή αδυναμία να φέρει την μπάλα οργανωμένα από την 'αμυνα στην επίθεση και να απειλήσει την εστία του Οσπίνα. Εδινε την εντύπωση μιας ομάδας που αυτοσχεδιάζουν οι παίκτες της στο γήπεδο κι ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει προκειμένου να γίνει επίθεση. Οτι υπάρχει σχέδιο στις στημένες φάσεις και τα κόρνερ φαινόταν καθαρά. Οτι μπορούν να γίνουν πέντε πάσες προς τα μπρος και να βγει η ομάδα στην επίθεση είναι μάλλον ζητούμενο. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες πάσες των Αγγλων ήταν παράλληλες ή προς τα πίσω. Κατάσταση δηλωτική της αμηχανίας να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι και να γίνει κανονική επίθεση. Ο Σαουθγκέιτ έχει κάνει δουλειά στα άκρα αλλά από τον άξονα υπάρχει έλλειψη σχεδίου αλλά και έλλειψη ποιότητας. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να πετύχουν τα “τρία λιοντάρια” κάτι παραπάνω στα γήπεδα της Ρωσίας...