05/07/2018 - 17:20

Πάμε για τελικό με ξεκάθαρο φαβορί

Γράφει ο : 

Σχηματίστηκαν λοιπόν τα ζευγάρια της οκτάδας των προημιτελικών του Μουντιάλ και τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεκαθαρίζουν. Όχι μόνο επειδή μπορούμε πλέον να προβλέπουμε τους πιθανούς τέσσερις των ημιτελικών, αλλά επειδή έχουμε και μία καθαρή εικόνα της δυναμικότητας των ομάδων.

Κατ’ αρχήν έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα «σταυρώματα», αποκλείεται να έχουμε τελικό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Βραζιλία, το Βέλγιο και την Ουρουγουάη όπως επίσης και ανάμεσα στην Κροατία , την Ρωσία, την Αγγλία ή την Σουηδία. Αυτό σημαίνει ότι στον τελικό θα υπάρχει, θεωρητικά τουλάχιστον, ένα φαβορί, αφού όποια ομάδα περάσει από την πρώτη τετράδα, θα αντιμετωπίσει αυτή που θα προκύψει από τη δεύτερη. Συνεπώς οι προημιτελικοί και οι ημιτελικοί έχουν πλέον τεράστιο ενδιαφέρον. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι π.χ. το Βέλγιο αποκλείεται να περάσει από τη Βραζιλία και να πάει στον τελικό με την Κροατία ή την Αγγλία. Ηδη έχουμε ένα Μουντιάλ των εκπλήξεων που πιστεύω είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν.

Θεωρώ ότι ομάδες όπως η Ουρουγουάη, η Γαλλία και η Βραζιλία που διαθέτουν πολύ καλή άμυνα, έχουν και το προβάδισμα. Για αυτό και πιστεύω ότι στους αγώνες που θα ακολουθήσουν δε θα δούμε πολλά γκολ. Το σίγουρο είναι πως κάποια από τις Ρωσία, Κροατία, Σουηδία και Αγγλία, έχουν μοναδική ευκαιρία να βρεθούν στον τελικό, κάτι που για τη Σουηδία θα συμβεί για δεύτερη φορά μετά το 1958 όπως άλλωστε και για την Αγγλία, που είχε κατακτήσει το τρόπαιο το 1966.