06/07/2018 - 14:32

Να γιατί απειλείται η συνοχή της Εθνικής Βραζιλίας...

Γράφει ο : 

Τα ψέμματα τελείωσαν. Ηρθε η ώρα να δείξει η Βραζιλία αν πραγματικά μπορεί να σηκώσει το τρόπαιο και να ράψει το έκτο αστέρι στην φανέλα της. Το Βέλγιο είναι ομάδα που της περισσεύει ποιότητα από την μέση και μπροστά. Ισως είναι η μόνη ομάδα που μεσοεπιθετικά έχει παίκτες με αξία -εννοώ εμπορική- η οποία συναγωνίζεται την αντίστοιχη των Βραζιλιάνων.

Στο παιχνίδι αυτό θα πάρουμε απαντήσεις για την ομάδα του Τίτε που έφτασε στα γήπεδα της Ρωσίας με τον τίτλο του φαβορί να την συνοδεύει. Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε μέχρι τώρα δεν δικαίωσε τον τίτλο του αδιαφιλονίκητη του φαβορί αλλά δεν απογοήτευσε κιόλας. Ο κυνισμός της που της έδωσε την δυνατότητα να συμπεριφέρεται περίπου ως ευρωπαϊκή ομάδα εξακολουθεί να την κρατάει ψηλά στις εκτιμήσεις όλων ότι μπορεί να να κατακτήσει το Μουντιάλ. Μιλάμε όμως για τον κυνισμό, την αγωνιστική της σοβαρότητα.

Δεν κάνουμε λόγο για το κυριαρχικό παιχνίδι της που καθηλώνει τον αντίπαλο και τον περιορίζει σε ρόλο κομπάρσου. Τέτοια μπάλα δεν είδαμε από τους Βραζιλιάνους και δύσκολα θα δούμε στην συνέχεια. Στο σημερινό ματς με το Βέλγιο η Βραζιλία κατεβαίνει με ένα σημαντικό πρόβλημα που απειλεί να της χαλάσει την αγωνιστική ταυτότητα. Πρόκειται για την απουσία του Καζεμίρο λόγω καρτών. Ο νεαρός άσσος της Ρεάλ ήταν ο κυματοθραύστης των περισσότερων από τις επιθέσεις που επιχειρούσαν οι αντίπαλοι της “σελεσάο”. Τις αναχαίτιζε στην μεσαία γραμμή και έδινε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του και ειδικότερα στον Κουτίνιο να οργανώσει γρήγορα τις βραζιλιάνικες επιθέσεις. Στο ματς με το Βέλγιο Καζεμίρο δεν υπάρχει κι ο Φερναντίνιο που θα τον αντικαταστήσει δεν έχει σχέση μαζί του. Είναι πιο αργός και λιγότερο δυνατός. Το πρόβλημα για τον Τίτε δεν είναι αμελητέο. Παίκτης με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του Κάρλος Καζεμίρο δεν υπάρχει στην αποστολή της Βραζιλίας. Ο ντε Μπρούινε θα βρει χώρο να κινηθεί και να οργανώσει τις επιθέσεις τον Βέλγων. Ο Φελαϊνί θα συναντήσει ένα σώμα λιγότερο στις εναέριες μονομαχίες. Η απουσία του Καζεμίρο απειλεί την συνοχή της Εθνικής Βραζιλίας...