05/08/2018 - 17:08

Είδαν το τυρί, την φάκα όμως;

Γράφει ο : Διαχρονικά οι «επενδυτές»-ιδιόκτητες των ελληνικών ομάδων ενδιαφέρονταν ,πρώτα και πάνω από όλα, για τα λεφτά.

Η αξιοπιστία του πρωταθλήματος, η ποιότητα του θεάματος, η εξυπηρέτηση και ικανοποίηση του οπαδού-πελάτη, τους απασχολούσαν ελάχιστα έως καθόλου.
Φυσική συνέπεια αυτής της νοοτροπίας ήταν κάποια στιγμή να απαξιωθεί εντελώς το «προϊόν» που διέθεταν. Πρώτα ο ΟΠΑΠ και τώρα η NOVA αποσύρθηκαν από τη χρηματοδότησή του και μάλιστα το συνδρομητικό κανάλι θεώρησε ότι η τηλεοπτική αξία επτά ομάδων είναι μηδενική!

Ηρθε λοιπόν ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης που σκέφτηκε ότι η επ’ αόριστον αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος θα είχε και πολιτικό κόστος, και πρότεινε στις ΠΑΕ της Σούπερλιγκας την εξασφάλιση της τηλεοπτικής στέγης για όλες έναντι 250 εκατ. ευρώ για πέντε χρόνια, με συγκεκριμένους ωστόσο όρους. Ολοι εστίασαν στο διακοσοπενηντάρι και στον αριθμό των ομάδων, που θα πρέπει να γίνουν 14 από τη μεθεπόμενη χρονιά και ίσως 12 μετά.

Όμως το σημαντικό σκέλος της πρότασης του Υπουργού είναι αυτό: Για τον κ. Βασιλειάδη απαραίτητη προϋπόθεση είναι-και πολύ σωστά, η εξυγίανση και η αναβάθμιση του προϊόντος. Γι αυτό προβλέπονται αυστηρές οικονομικές κυρώσεις, για χειραγώγηση, μέσω δανεισμού παικτών, αγώνων, για επεισόδια, για διακοπή ή για μη έναρξη αγώνων, για δυσφημιστικές δηλώσεις παραγόντων και υποκίνηση βίας, για όλα αυτά τα τραγελαφικά γεγονότα που είχαν γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια και είχαν ρεζιλέψει διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Υπουργός πολύ ορθά πρόσφερε στους κυρίους «επενδυτές» το... τυρί των 250 εκατ. , αλλά το έβαλε μέσα σε μια φάκα. Μένει να δούμε αν οι τελευταίοι, όρμησαν μέσα στο τυρί, αλλά δεν είδαν τη φάκα.