06/12/2018 - 11:10

Δυστυχισμένοι τηλεθεατές

Γράφει ο : 

Θα πρέπει να είναι κανείς απελπισμένος και μόνος για να αναζητεί την ... ευτυχία μέσα από τις εκπομπές «κοινωνικής κριτικής» της ελληνικής τηλεόρασης.

Εμένα μου πήρε δύο ώρες για να παρακολουθήσω μια τέτοια εκπομπή και άλλες δύο για να ...συνέλθω!

Η εκπομπή αυτή είχε τον παρελκυστικό τίτλο «ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ», μια ευχή που μας πάει στα πρώτα χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης, τότε που «βασίλευαν» στη μικρή μας οθόνη ο Μαστοράκης, ο Ίκαρος και ο εμπνευστής του σλόγκαν Άλκης Στέας!

Επί δύο ώρες έγινα (οσιο)μάρτυρας των ερωτικών πεπραγμένων της προηγούμενης νύχτας και παρακολούθησα μια ενδελεχή ανάλυση, από ειδικούς πανελίστες, των σχέσεων, των αντιδικιών και των λοιπών συμπεριφορών των πρωταγωνιστών της ελληνικής σόου μπιζ.

Δεν (σας) κάνω τον άγιο, διότι κι εγώ έχω περιδιαβεί (προ αμνημονεύτων χρόνων) αυτά τα μονοπάτια, αλλά σε τόση συζήτηση για το (τηλεοπτικό) τίποτα, πρώτη φορά συμμετείχα, έστω και ως ακροατής.

Η βασική παρουσιάστρια, αν και ...Καινούργιου, δεν είχε τίποτα «καινούργιο» να παρουσιάσει, πλην ίσως του φορέματός της, το οποίο μας επέτρεπε να απολαύσουμε το υπέροχο κορμί της.

Χαμήλωσα τον ήχο και τη χάζευα, αφήνοντας τη φαντασία μου να οργιάζει (ως συνήθως) και τους πανελίστες να χειρονομούν, πολυλογώντας και αντιδικώντας για κάποιο θέμα που μου ήταν αδιάφορο.

Σιγά, σιγά, με πήρε ο ύπνος και ξύπνησα από έναν εφιάλτη. Ήμουν, λέει, καθηγητής ορθοφωνίας και προσπαθούσα να μάθω στην Κατερίνα Καινούργιου να λέει σωστά τις λέξεις Βαρβάρα και Βραβρώνα...