15/01/2019 - 17:48

Πώς ο Ουζουνίδης ξαναέγινε καλός προπονητής

Γράφει ο : Στην ΑΕΚ περίμεναν το ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για να πετύχει η ομάδα μία νίκη που θα πιστοποιούσε την επιστροφή της στις καλές εμφανίσεις και θα τόνωνε την αυτοπεποίθηση και το ηθικό των παικτών. Πρόεκυψε όμως το ταξίδι στα Γιάννενα με αντίπαλο τον ΠΑΣ και το παιχνίδι αυτό θεωρήθηκε, δικαιολογημένα υψηλού κινδύνου , αλλά και κριτήριο ακόμα και για την παραμονή του Ουζουνίδη στον πάγκο της ομάδας.

Στους Ζωσιμάδες όμως εμφανίστηκε μία ΑΕΚ εντελώς μεταμορφωμένη σε σχέση με αυτά που είδαμε στο τελευταίο ματς με τον Κισσαμικό στο Κύπελλο αλλά και με την Λάρισα. Μέσα σε 45’, η Ένωση πέτυχε τέσσερα γκολ παίζοντας σωστό αλλά και θεαματικό ποδόσφαιρο, είχε δύο δοκάρια και πέρασε θριαμβευτικά από μία έδρα που συνήθως δυσκολευόταν να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Ο Ουζουνίδης λοιπόν... ξαναέγινε καλός προπονητής, το μάτι των «αδιάφορων» παικτών ξαναγυάλισε και οι δήθεν διαταραγμένες σχέσεις τους με τον προπονητή είναι πάλι ομαλές.

Στην πραγματικότητα βέβαια δεν συνέβαινε τίποτα απ’ όλα αυτά. Άλλοι ήσαν οι λόγοι της «κοιλιάς» που έκανε η ομάδα κι αυτό ευτυχώς το είχαν διαπιστώσει οι αρμόδιοι και δεν προχώρησαν σε κινήσεις πανικού.
Στα Γιάννενα έγιναν δύο καταπληκτικές κινήσεις για να αλλάξει η εικόνα της.

Η μία ήταν η αλλαγή της διάταξης σε 3-5-2 και η άλλη η επιστροφή του Μπακασέτα, με την τοποθέτηση του Μάνταλου σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Η ΑΕΚ λοιπόν επανήλθε στις καλές εμφανίσεις που είχε στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές, όπου είχε πετύχει άλλες δύο «τεσσάρες» επί του Πανιωνίου και του Άρη και τώρα πρέπει να επιβεβαιώσει την επιστροφή της στις νίκες εναντίον του πολύ πιο ισχυρού Αστέρα Τρίπολης.

Λογικά με την ενίσχυση της με τον Κρίστισιτς, την επάνοδο του Γαλανόπουλου και –γιατί όχι- του Σιμόες, η ομάδα μπορεί να κάνει ένα καλύτερο δεύτερο γύρο και να κυνηγήσει το Κύπελλο κι όπου φτάσει στο πρωτάθλημα.