21/01/2019 - 21:50

Ο Βασίλης που έγινε «βασιλιάς»!

Γράφει ο : 

Ο Γιώργος Τσάμπρας μάς ξαναθυμίζει τον Βασίλη που κάποτε ήταν « βασιλιάς» και φίλιωνε με τα τραγούδια του τους οπαδούς, νικητές και ηττημένους!

Καθισμένος στον χρυσοποίκιλτο «θρόνο» του, ο «βασιλιάς» της δυτικής όχθης αγνάντευε την απέναντι πλευρά του ποταμού και ονειρευόταν τη μέρα που θα την κατακτούσε.

Είχε ήδη στείλει τα... τσιράκια του και τα «δώρα» του ήταν καλοδεχούμενα από τους απέναντι. Οι κασέτες του, που τις μετέφεραν οι «κολαούζοι», είχαν γίνει ανάρπαστες και έφταναν να πουλιούνται ακόμα και στις λαϊκές! Το μοναδικό» πέρασμα», όπως του είχαν πει, ήταν στις «τρεις γέφυρες», εκεί δίπλα στις γραμμές του τρένου. Στο μέρος όπου παλαιότερα οι Καλογράνηδες έκαναν τα δικά τους ... ανδραγαθήματα.

Βρέθηκε η... νύχτα και η ώρα, ο «βασιλιάς» έγινε... Βασίλης και έκανε την εμφάνισή του μπροστά σε ένα ετερόκλητο κοινό. Ένα κοινό που είχε έλθει από όλες τις γωνιές της Αττικής. Ακόμη και από τα βόρεια προάστια λένε ότι πήγαν να τον δουν και οι λιμουζίνες έφταναν μέχρι το κοντινό στρατόπεδο! Μετά το πρώτο ξάφνιασμα, όλοι έγιναν ένα και ο οδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας που περνούσε, έκοψε ταχύτητα, για να χαζέψει την κυρία με τα χρυσαφικά, που είχε βγει να πάρει ανάσες και το σικ φόρεμά της «ψυχανέμιζε» από το αεράκι που κατέβαζε η Λιοσίων.

Από πού ξεκινάει ο μύθος και μέχρι πού φτάνει η αλήθεια, είναι δύσκολο να πει κάποιος που θέλει να σκιαγραφήσει το πορτρέτο του Βασίλη Τερλέγκα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στα ζεϊμπέκικά του γίνονται «ζωγραφιές», που χρειάζονται έναν νέο «Τσαρούχη» για να τις αναπαραστήσει. Ο Τερλέγκας κατάφερε να διεμβολίσει και τους απέναντι , οι οποίοι δεν του αρνήθηκαν τραγούδια τους, όπως αυτό που του έγραψε η αξέχαστη Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, αλλά μάλλον ήταν μια στιγμή... αδυναμίας των «έντεχνων», από αυτές που συνηθίζουν κατά καιρούς. Πολύ γρήγορα όλοι επέστρεψαν στις... θέσεις τους και έμεινε ο «θρόνος» για να μας θυμίζει τον Βασίλη που κάποτε ήταν «βασιλιάς»!