29/01/2019 - 18:00

Τα τραγούδια των γηπέδων

Γράφει ο : 

Ο Γιώργος Τσάμπρας μάς θυμίζει τραγούδια που ένωναν τους αντίπαλους οπαδούς, στην ανάπαυλα των αγώνων.

Αυτή η γυναίκα θα΄ναι το φινάλε μου – Κώστας Καρουσάκης

Ένα τριπλό φονικό, για μια «παραγγελιά», έμειναν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη του Κώστα Καρουσάκη. Η πίστα της «Νεράιδας» γέμισε με πτώματα και αίματα, από το μαχαίρι του Νίκου Κοεμτζή!

Το μοιραίο εκείνο βράδυ, στις 23 Φεβρουαρίου 1973, στη «Νεράιδα της Αθήνας», διασκέδαζε πολύς κόσμος και ανάμεσά τους ο Νίκος Κοεμτζής με τον νεότερο αδελφό του, Δημοσθένη. Κάποια στιγμή, ο μικρός ζήτησε από τον Καρουσάκη, που ηγείτο του σχήματος, να του πει τις «βεργούλες» του Μάρκου.

Την εντολή του ανυπόμονου και ευέξαπτου πελάτη έσπευσε να εκτελέσει ο τραγουδιστής Τάκης Αθανασιάδης. Όμως, στην πίστα, παρέμεναν και άλλοι θαμώνες, παραβιάζοντας τον άγραφο νόμο, που όριζε να χορεύει μόνο εκείνος που έκανε την παραγγελιά. Ο μεγάλος αδελφός, ο Νίκος Κοεμτζής, ουρλιάζοντας, «παραγγελιά, ρέεε» ,επέβαλε τον νόμο της αυτοδικίας και με το μαχαίρι του σκόρπισε τον θάνατο!

Την τραγική αυτή ιστορία, λίγο πολύ, τη γνωρίζει ο κόσμος, ο οποίος γνώρισε από τότε και τον Κώστα Καρουσάκη, γεμίζοντας τη «Νεράιδα», όχι τόσο για να απολαύσει το πρόγραμμα, αλλά για να δει από κοντά το χώρο όπου έγινε το φονικό.

Τα γεγονότα επέσπευσαν τις διαδικασίες του πρώτου δίσκου του, με τον οποίο «συστήθηκε» στο ευρύ κοινό, αλλά το «μπαμ» γίνεται το 1975, με το «Βάλε μου να πιω». Ο Βασιλειάδης και ο Πυθαγόρας «κέρασαν» και ο Καρουσάκης «ήπιε» και «μέθυσε» με τη μεγαλύτερη επιτυχία του, που από τότε δεν έλειπε ποτέ από τα προγράμματά του, αφού όλοι ήθελαν να ξανακούσουν και να χορέψουν το εμβληματικό τραγούδι «Αυτή η γυναίκα θα είναι το φινάλε μου».

H «βασιλεία» του Καρουσάκη στην αθηναϊκή νύχτα διήρκεσε είκοσι χρόνια, από τα οποία τα δέκα τα πέρασε στο δικό του «παλάτι», το «Καρουσάκης», στις Τζιτζιφιές, στο οποίο εμφανίστηκαν μαζί του μεγάλα ονόματα της εποχής εκείνης, όπως η Σακελλαρίου, η Παπαδοπούλου, η Δημητρίου, η Βάνου, ο Αντύπας κ.ά.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, κάποια προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από τις πίστες και τώρα ο Καρουσάκης ζει με τις... αναμνήσεις του, τις οποίες, μάλιστα, συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο, με τη βοήθεια της δεύτερης συζύγου του, Γιούλης, βγάζοντας στη φόρα «τα λερωμένα, τα άπλυτα της νύχτας».