11/02/2019 - 12:08

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος...

Γράφει ο : 

Ο ΠΑΟΚ κούρεψε τον ολυμπιακό με την ψιλή. Ο Μαρτίνς αυθαδίασε βάζοντας τον Νάτχο για να τα παίξει όλα για όλα από την αρχή και την πάτησε. Προφανώς και ήξερε ο Πορτογάλος τεχνικός το ρίσκο που αναλάμβανε με αυτή την επιλογή. Το πήρε εν γνώσει του και κολύμπησε βαθιά. Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βάλει νωρίς γκολ όταν η μπάλα κόντραρε και ξεγέλασε τον Σα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον ΠΑΟΚ που μάζεψε κοντά τις γραμμές του, έδωσε χώρο στον αντίπαλο και τον λιάνισε στις αντεπιθέσεις.

Με κέντρο άμυνας τον επιπόλαιο Σισέ και τον αργό Βούκοβιτς πάλι καλά για τους ερυθρόλευκους που το κοντέρ σταμάτησε στα τρία. Κάθε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ μύριζε γκολ. Η αδυναμία του Ολυμπιακού να κόψει στη μεσαία γραμμή τις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ υπήρξε παροιμιώδης. Τέτοιο αμυντικό ξεχαρβάλωμα δεν είχαν υποστεί οι ερυθρόλευκοι στο φετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ, έτρωγαν σίδερα και κατάπιναν τους επιθετικού του Μαρτίνς. Η φάση στο πρώτο ημίχρονο που φεύγει μόνος του ο Ποντένσε και τον προλαβαίνει ο Κρέσπο ο οποίος έχει ξεκινήσει πέντε μέτρα πίσω και πλάγια είναι χαρακτηριστική. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία αλλά μόλις έφτανε έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη έχανε την ορμή και τις εμπνεύσεις του.

Η επικράτηση του ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη. Η νίκη του επιβλητική. Η προσφορά των λεγόμενων βαριών χαρτιών του καθοριστική σε αντίθεση με την αναιμική παρουσία των αντίστοιχων του Ολυμπιακού. Μπορεί να απομένουν ακόμα δέκα αγωνιστικές αλλά το πρωτάθλημα ανηφορίζει ήδη για τον Λευκό Πύργο. Ο ΠΑΟΚ έκανε σαράντα τέσσερα χρόνια για να το κατακτήσει , το κάνει όμως με επιβλητικό τρόπο πέρα από κάθε αμφισβήτηση. Φαντάζομαι να μην υπάρχουν λιπόψυχοι που θα επιχειρήσουν να μειώσουν την μεγάλη επιτυχία της ομάδα του Λουτσέσκου και του Σαββίδη. Το λιάνισμα του Ολυμπιακού χτες το βράδυ στην Τούμπα δεν αφήνει περιθώρια . Αξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ!