25/02/2019 - 13:13

Τον Άρη μην τον υποτιμάς, να τον σέβεσαι...

Γράφει ο : 

Ποιος την πήρε την ισοπαλία στην Τούμπα. Ο Αρης που απλά ισοφάρισε ή ο ΠΑΟΚ που άνοιξε το σκορ. Αν δούμε το παιχνίδι συνολικά, ο φιλοξενούμενος Αρης ήταν καλύτερος από τον γηπεδούχο και θα μπορούσε να μπει αυτός μπροστά στο σκορ κατά το πρώτο ημίχρονο.

Ο Λουτσέσκου αιφνιδιάστηκε από τον Παντελίδη. Ο Σιώπης και ο Ματίγια τρέχουν πιο πολύ και πιο γρήγορα από τον Σάκχοφ και τον Μαουρίσιο. Κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη στη μεσαία γραμμή και ο διαβασμένος Αρης έβγαινε γρήγορα στην επίθεση προβληματίζοντας την άμυνα της ομάδας του Λουτσέσκου. Ισως και χωρίς να το περιμένουν ή να το έχουν σχεδιάσει, οι παίκτες του Αρη είχαν για ώρα την μπάλα στην κατοχή τους και την έσπρωχναν προς την περιοχή του Πασχαλάκη. Να εκτελέσουν δεν μπορούσαν ή και να περάσουν σωστά την τελική πάσα.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη του παιχνιδιού και μπλοκαρισμένος επιθετικά . Ο Βέλεθ έκανε πολύ καλή δουλειά πίσω και ο Μαρτίνες έκανε μπροστά το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που ανέβηκε στην Θεσσαλονίκη. Ηρθε όμως, η κλάση του Βιεϊρίνια για να αλλάξει τις ισορροπίες του παιχνιδιού με την γκολάρα που πέτυχε στο ημίωρο. Η έντονη επιθετικότητα του Αρη έσβησε και σταδιακά ήταν οι γηπεδούχοι που επέβαλαν τον ρυθμό τους χωρίς όμως να βγάζουν ιδιαίτερα επικίνδυνες φάσεις.

Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι που ο Αρης πλήρωσε τον ΠΑΟΚ με το νόμισμα του πρώτου ημιχρόνου. Εκεί που ο ΠΑΟΚ φαινόταν ότι θα κλείδωνε τη νίκη πιθανά και με ένα γκολ ακόμα ήρθε ο Βέλεφ με την κεφαλιά να γυρίσει το ματς τούμπα μέσα στην Τούμπα. Η ισοπαλία λέει πολλά πράγματα για τον Αρη αλλά δεν σημαίνει τίποτα για τον ΠΑΟΚ πέρα από την πλάκα που θα κάνουν στους οπαδούς του οι αντίστοιχοι του Αρη στα ραδιόφωνα της πόλης. Η ομάδα του Παντελίδη δεν χάνει την έξοδο στην Ευρώπη και έχει την δυνατότητα να χτίσει πάνω σε αυτό που έχει ήδη δημιουργήσει