01/04/2019 - 14:12

«Πόλεμος» για την ωραία Ελένη

Γράφει ο : 

Για μια Ελένη έγινε ο Τρωικός πόλεμος. Για μια Ελένη θα γίνει και ο νέος (τηλεοπτικός) πόλεμος!

Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται συνήθως ως φάρσα, τα επεισόδια αυτού του πολέμου έχει κληθεί να τα καταγράψει ο Όμηρος... Ευστρατιάδης.

Η ωραία Ελένη των καιρών μας είναι η «ιέρεια» που θα ήθελαν στο ... παλάτι τους όλοι οι τηλεοπτικοί βασιλιάδες και είναι έτοιμοι να κάνουν για χάρη της πολλές... θυσίες.

Οι οιωνοί (και οι διαφημιστές) είναι με το μέρος της και οι μάντεις στους οποίους προσφεύγουν οι θεραπαινίδες της, μιλούν για μια μεγάλη πόρτα που θα ανοίξει διάπλατα για τη βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης.

Για να μην τη χάσει ο Άρχοντας του βασιλείου των «Αλφαδιτών» ζήτησε τη βοήθεια του βασιλιά των «σταριτών», που τα πλούτη του μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις σε... αρχαία νομίσματα (μνας) της «μούσας» του.

Ο από Βορρά κίνδυνος, όμως, ελλοχεύει, αφού τα στρατεύματα του ...υπερπόντιου Ιβάν του τρομερού έχουν φτάσει στον Μαραθώνα και έχουν εγκατασταθεί στην... Παιανία. Αν νικήσει, θα κατευθυνθεί προς τον Πειραιά, για την τελειωτική μάχη με τους «θρυλικούς κόκκινους πελταστές», γιατί τα λάφυρα από τη λεηλατημένη «μεγάλη» πολιτεία είναι πολλά.

Η Ελένη έχει ήδη ακούσει τις προβλέψεις του μάντη ... Σάχλα και σε λίγα τέρμινα θα αποσυρθεί στη θερινή της κατοικία στην ... Άχλα. Εκεί, περιτριγυρισμένη από αυλητρίδες και οινοχόους, θα υποδεχτεί τον μεγάλο νικητή.

Τα όρια της Ιστορίας και της μυθολογίας δεν είναι εμφανή σε αυτό το... παραμυθάκι που διαβάσατε. Ο Όμηρος και ο Ηρόδοτος, που έχουν στοιχειώσει στο μυαλό μου, μαζί με την ... ανέραστη φιλόλογό μου, μου τα είπαν λίγο... μπερδεμένα.

Με την οργιώδη φαντασία μου έκανα ένα ταξίδι στο παρελθόν και βρέθηκα στο Μαντείο των... Αδελφών, θέλοντας να μάθω τι θα απογίνει τελικά με την ωραία Ελένη του καιρού μας. Και η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: « Μην επικαλείστε το όνομα του θεού επί Ματαίω... Πατζόπουλω! Μάλλον η Πυθία μάσησε περισσότερα φύλλα καπνού και μπέρδεψε τις εποχές...