20/04/2019 - 12:22

Τα τραγούδια των γηπέδων - Φωτιά στα Σαββατόβραδα

Γράφει ο : 

Όταν ο Γαϊτάνος «πήγαινε», η Άντζελα «ερχόταν», στις διαφημίσεις του jumbo, διότι μπορεί εκείνος να ψέλνει καλά, εκείνης, όμως, της τα... ψέλνουν μια ζωή!

Μια ... λαίδη, άλλωστε, πάντα προηγείται και όταν η νύχτα προχωρά, κάποιοι μένουν πίσω, διότι είναι... μειονότητες και δεν έχουν... πλεονεκτήματα! Κανείς δεν είναι... άσφαλτος, σε μια χώρα με τόσους... χωματόδρομους!

Την ώρα που ο ταπεινός συγγραφέας αυτού του πονήματος αποτυπώνει στο χαρτί τις σκέψεις του, η Άντζελα αγναντεύει από το εξοχικό της στην Κρήτη τον ... Ατλαντικό και περιμένει τα κανάλια για μια δήλωση, επειδή δεν θέλει να μείνει... αδήλωτη.

Ξέρει ότι πολλές προσπάθησαν να μιμηθούν το όνομα Άντζελα Δημητρίου, αλλά έμειναν... ανώνυμες. Κάθε λίγο και λιγάκι στρέφει το βλέμμα της στον τεράστιο καθρέφτη του σαλονιού και αυτοθαυμάζεται για το υπέροχο κορμί της, αποτέλεσμα της σκληρής γυμναστικής και της διατροφής της με είδη... υγιεινής.

Παίρνει βαθιές αναπνοές και χιλιάδες σκέψεις την κατακλύζουν, αφού μετά την πλαστική στη μύτη της, απελευθερώθηκε το... μυαλό της. Ξέρει απ΄ έξω και ανακατωτά τριακόσια ζεϊμπέκικα και άλλα τόσα τσιφτετέλια και τα... απαγγέλει κάθε βράδυ, ενώ η κόρη της τόσα χρόνια στο σχολείο δεν μπόρεσε να μάθει απέξω ούτε έναν ... Όμηρο!

Δεν φοβάται πλέον τίποτα. Τον μόνον άνθρωπο που φοβάται, είναι τον ... Θεό!

Τι έχει να φοβηθεί άλλωστε. Οι δίσκοι της εξακολουθούν να πουλιούνται από μαύρους στη... μαύρη αγορά και τα τραγούδια της δεν είναι πλέον ... ανέκδοτα, αλλά σοβαρά.

Έχει απελευθερωθεί πλέον από σχέσεις και πράξεις του παρελθόντος και αν κάποιοι τις ξαναθυμούνται και την εκνευρίζουν, ρίχνει ένα ...ανάθεμα στον Πανταζή για να «στανιάρει».

Ναι, κυρίες και κύριοι. Η λαίδη των δυτικών προαστίων έχει μπει στη ζωή μας εδώ και μισόν αιώνα(!) και βάζει φωτιά στα Σαββατόβραδά μας. Ίσως θα ήταν καλύτερα για εκείνη (και για εμάς) να τραγουδάει παρά να μιλάει, αλλά διαθέτει εκτός από φωνή και... αυτοσαρκασμό, ως απάντηση σε όσα της έχουν... σούρει κατά καιρούς ειδικοί και... άδικοι!

Άλλωστε, όπως έχει πει και η ίδια, Ουδέν κακό, αμπιγιέζ καλού!