25/04/2019 - 16:22

Τα τραγούδια των γηπέδων: Νίκος Πάνος-Γλυκές καμπάνες

Γράφει ο : 

Κάθε φορά που χτυπούν οι καμπάνες της Λαμπρής, δεν σημαίνουν την Ανάσταση για όλους μας. Κάποιοι δίπλα μας εξακολουθούν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

Σε μια τέτοια συγκυρία της ζωής του, ο Νίκος Πάνος εμπνεύστηκε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Η μάνα του και οι έξι(!) αδελφές του, του είχαν δώσει «ευχή και κατάρα» να ασχοληθεί με τη μουσική και εκείνος πήρε την ... κατάρα και την έκανε τραγούδι!

Ήταν αρχές της δεκαετίας του 70, όταν στους ερασιτεχνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς άρχισαν να... ηχούν οι «γλυκές καμπάνες» του Νίκου Πάνου, του ερμηνευτή από τη Μυτιλήνη, που με την «Κατάρα» του, τον πρώτο μεγάλο δίσκο του, «έλιωνε» τις βελόνες στα πικάπ, σε μια «ανάμεικτη» μετάδοση με διαφημίσεις για εκείνους που δεν ζημιώθηκαν ποτέ αγοράζοντας γη.

Ο Δημήτρης Πολίτης, ιδιοκτήτης της POLYFHONE, πίστευε ότι στη φωνή του Νίκου Πάνου είχε ανακαλύψει τον Βοσκόπουλο των δυτικών συνοικιών και φρόντιζε να τον «φορτώνει» με νέους δίσκους, εξασφαλίζοντάς του, παράλληλα, την πρώτη θέση στη μαρκίζα νυχτερινών κέντρων της Συγγρού και των εθνικών οδών.

Έντεκα χρόνια μετά την «Κατάρα», το 1984,ένα τραγούδι του Δημήτρη Καββαδάτου ανανεώνει τη σχέση του Νίκου Πάνου με τους θαυμαστές του. Έχει τίτλο «Τα λουλούδια στην κυρία από μένα» και γίνεται αμέσως σλόγκαν, γνωρίζοντας πολλές επανεκτελέσεις .

Με... προίκα αυτό το τραγούδι, ο Νίκος Πάνος ξαναμπήκε στην κούρσα της επικαιρότητας, αλλά οι εποχές είχαν αλλάξει και γρήγορα κατάλαβε ότι η «κατάρα» της πρώτης του επιτυχίας θα τον ακολουθούσε για πάντα!