09/05/2019 - 12:58

Οι «βασίλισσες» της ελληνικής τηλεόρασης

Γράφει ο : 

Στην ελληνική (τηλεοπτική) δημοκρατία παρεπιδημούν εσχάτως και αρκετές «βασίλισσες»!

Κάθε ζώνη έχει τη δική της «εστεμμένη», με αυλικούς- πανελίστες και τους τηλεθεατές να τις ακολουθούν παντού, ακόμη και εκεί όπου οι βασιλιάδες πάνε μόνοι τους!

Για να κρατούν «ζεστό» το ενδιαφέρον του κοινού, οι βασιλικοί κολαούζοι το βομβαρδίζουν συνεχώς με τις... δραστηριότητες της «αυτού εξοχότητας», ενώ οι κλειδοκράτορες κρατούν καλά κρυμμένα μυστικά, ως εφεδρεία, για να τα αποκαλύψουν αργότερα, όταν εμφανιστούν απειλητικές «πριγκίπισσες».

Οι περισσότερες «βασίλισσες», παρά τον... τίτλο τους, θέλουν να το παίζουν « κορίτσια της διπλανής πόρτας», αλλά η... διπλανή πόρτα απέχει χιλιόμετρα από το ανάκτορό τους.

Η εικονική ζωή τους είναι ένα ριάλιτι με επεισόδια που κανείς δεν ξέρει αν είναι αληθινά ή κατασκευασμένα. Έχουν όμως αντίκρισμα στο τηλεοπτικό κοινό και στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Οι αυλοκόλακες έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον βυζαντινής καμαρίλας, όπου τίποτα δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας αν δεν προσθέτει κάτι στην εικόνα της τηλεπαρουσιάστριας.

Τα μεγάλα «όπλα» επιστρατεύονται κάθε φορά που πρόκειται να αρχίσουν οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο ή για νέα εκπομπή. Τα λαϊκά έντυπα γεμίζουν με ύμνους και «πειραγμένες» φωτογραφίες από την ... εφηβική ζωή της «βασίλισσας». Από τα συρτάρια βγαίνουν παλιές σχέσεις με γοητευτικούς επιχειρηματίες, ενώ κάποιες πιο τυχερές απλώς χαϊδεύουν με σημασία την... κοιλίτσα τους!

Ένας γάμος και μια καινούργια εκπομπή, μια εγκυμοσύνη και ένα καινούργιο συμβόλαιο, μια τηλεοπτική αποτυχία και ένας χωρισμός... Όλα αυτά και άλλα πολλά γίνονται για την τηλεθέαση, τη μόνη δύναμη που εξασφαλίζει την παραμονή στο «γυάλινο» θρόνο.

Αυτή είναι η εικόνα τους που επέλεξαν να δείχνουν και ας απέχει τόσο από την πραγματική ζωή τους. Μια εικόνα που αδικεί κάποιες από αυτές, διότι δεν είναι όλες οι «βασίλισσες» ίδιες. Οι εξαιρέσεις, όμως, είναι λίγες και απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα...