18/05/2019 - 11:07

Δουλειές με… χούντες

Γράφει ο : 

Φαίνεται τελικά ότι οι «φήμες» για τις σχέσεις του Νίκου Μαστοράκη με τη χούντα ήταν απλώς «ράδιο αρβύλα».

Όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος, στη μεταμεσονύκτια... παράστασή του στο «Βινύλιο», όχι μόνο δεν ήταν χουντικός, αλλά θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει ακόμη και αντιστασιακό!

Ένας άνθρωπος που «έλυνε και έδενε», εκείνη την περίοδο, στην ελληνική τηλεόραση, έχοντας απευθείας επαφές με τους στρατιωτικούς, προσπάθησε να μας βγάλει, όλους εμάς τους παλαιότερους, τρελούς και ηλίθιους.

Αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσε ο αφελής( ;) και ανιστόρητος Αντώνης Κανάκης, περιέγραψε ιστορικά γεγονότα με τον δικό του, θρασύ τρόπο, εμφανίζοντας τον εαυτό του θύμα των... κακών πραξικοπηματιών! Μηρυκάζοντας τετριμμένες απαντήσεις του, σχετικά με τη στάση του κατά την περίοδο της χούντας, προσπάθησε «να βγει κι από πάνω» για τη συνέντευξη που είχε πάρει από φοιτητές και για τις επιπτώσεις που είχε (η συνέντευξη) στη ζωή αυτών των παιδιών, που αψήφησαν τον κίνδυνο και ξεγύμνωσαν τους «εθνοσωτήρες»!

Πήρε αμπάριζα τους απροετοίμαστους συνομιλητές του και, μεταξύ των άλλων, είπε ότι είχε πάρει εγγυήσεις από την προηγούμενη χούντα (την... καλή, άραγε;), αλλά ήρθε μια άλλη χούντα (η ...κακή, μάλλον) και δεν τις τήρησε. Αυτός ήταν εντάξει, οι άλλοι δεν ήταν! Μας... αποκάλυψε μάλιστα ότι έμεινε δύο μέρες ξάγρυπνος, μέχρι να αποφασίσει αν θα κάνει ή όχι τη συνέντευξη με τους φοιτητές, που του είχε ζητήσει προσωπικά ο Ζουρνατζής και γι αυτό φορούσε μαύρα γυαλιά κατά τη διάρκειά της.

Για να γίνει ακόμη πιο πιστευτός (στους... κανάκηδες), ανέφερε ότι την τελική απόφασή του για την εκπομπή με τους φοιτητές την πήρε μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον Λαμπρία, ο οποίος του μετέφερε τη σύμφωνη γνώμη του ... φευγάτου Καραμανλή.

Όταν κατάλαβε ότι παίζει μπάλα μόνος του, ο «ζογκλέρ» Μαστοράκης προσπάθησε να μας αποτελειώσει με τις... ντρίπλες του. Μας είπε ότι, αφού λένε εκείνον χουντικό, θα πρέπει να αποκαλούν έτσι και τον φίλο του Φρέντυ Γερμανό, αλλά και όλους όσοι εργάζονταν στην τηλεόραση εκείνη την εποχή. Το γεγονός ότι ο Γερμανός αρνήθηκε να κάνει την εκπομπή με τους φοιτητές, δεν φαίνεται να έχει καμία σημασία για τον επιλήσμονα «αφηγητή» της... ασπρόμαυρης πλευράς της ελληνικής τηλεόρασης και της μαύρης εποχής για τους Έλληνες.

Με αυτά και με πολλά άλλα που είπε στο «Βινύλιο», ο Μαστοράκης έπεισε τον Κανάκη ότι δεν ήταν χουντικός, διότι αν ήταν, όπως του είπε ο Αντώνης, δεν θα τον καλούσε στην εκπομπή του!

Φαίνεται όμως ότι δεν θα γλιτώσουμε έτσι εύκολα από τον... διώκτη των Απριλιανών. Κανόνισε με τον Κανάκη να κάνουν άλλη μια εκπομπή, στην οποία θα αναφερθούν αποκλειστικά στην ιστορική συνέντευξη των αντιστασιακών φοιτητών.

Ελπίζω, σε εκείνη την εκπομπή, να είναι πιο προετοιμασμένοι οι «αμανέδες», διότι με τον Μαστοράκη καλεσμένο, δεν γίνεται να συζητάς μόνο για μουσική. Θα πρέπει να έχουν συγκεντρώσει αρκετό υλικό για τα «έργα και τις ημέρες» του εν λόγω κυρίου στην περίοδο της χούντας και βέβαια, να μεριμνήσουν ώστε να δοθούν απαντήσεις και να υπάρξει αντίλογος στους μονολόγους του Μαστοράκη.

Μόνον έτσι θα μάθουν οι νεότερες γενιές (και ο Κανάκης) ποιος ήταν ο ρόλος των «Μαστοράκηδων» κατά την περίοδο της δικτατορίας.