22/05/2019 - 12:48

Πιάσαμε πάτο…

Γράφει ο : 

Κάθε γεγονός έχει (τουλάχιστον) δύο όψεις και εμείς πάντα είμαστε με την άλλη, εκείνη που μας... συμφέρει. Στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον πατώσαμε, αλλά γι αυτό δεν φταίμε εμείς αλλά οι... άλλοι. Φταίει ο σκηνοθέτης, ο ηχολήπτης, ο φωτιστής, ο... χατζηπετρής.

Το γεγονός ότι το μουσικό «αριστούργημα» που στείλαμε το ψήφισαν ελάχιστες από τις 41 χώρες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, δεν έχει καμία σημασία (για μας). Οι άλλοι φταίνε που δεν αναγνώρισαν τις ερμηνευτικές δυνατότητες της Κατερίνας Ντούσκα και τα... μηνύματα που έστελνε στους μουσικά αναλφάβητους τηλεθεατές! .

Σε κοντινή θέση με εμάς βρέθηκαν και οι αδελφοί Κύπριοι, οι οποίοι (ως γνήσιοι Έλληνες) φέρθηκαν με κουτοπονηριά. Έστειλαν ένα τραγούδι σαν το «Φουέγκο», μια τραγουδίστρια σαν τη Φουρέιρα και πίστεψαν ότι θα επαναλάβουν τον περυσινό θρίαμβο.

Έτσι κατέρρευσε άλλος ένας μύθος «ότι οι Έλληνες διαπρέπουν στο εξωτερικό». Άρχισε όμως να καλλιεργείται ένας άλλος μύθος «ότι οι Έλληνες βρίσκονται... πίσω από κάθε επιτυχία».

Οι ανά την επικράτεια «Γιουροβιζιονιστές» μας ζάλισαν με τον Κοντόπουλο και τον Ευαγγελινό, που με το τραγούδι τους, έφεραν τη Ρωσία στην τρίτη θέση. Ρε αγόρια, αφού είναι τόσο καλοί οι συμπατριώτες μας, γιατί δεν τους παίρνετε εσείς που ασχολείστε με αυτό το τηλεοπτικό «πανηγυράκι», για να γλιτώσουμε κι εμείς από τις... αναλύσεις σας.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η μόνη κερδισμένη από όλη αυτή την... αναστάτωση ήταν η ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση κατέγραψε τέτοια νούμερα τηλεθέασης που είχε να δει από την εποχή του «Άγνωστου πολέμου».

Τα «θαύματα» όμως διαρκούν τρεις μέρες και γρήγορα η κρατική τηλεόραση έπεσε στα γνωστά νούμερά της, εκεί που την έχουν οδηγήσει οι «υμνητές» της εκάστοτε κυβέρνησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δουλειές με… χούντες Νίκησαν όλοι! »