22/06/2019 - 10:50

Δώστε ντιμπέιτ στο λαό…

Γράφει ο : 

Ένα ντιμπέιτ θα μας σώσει από την προεκλογική υπνηλία που μας έχει πιάσει.

Όταν μιλάμε βέβαια για ντιμπέιτ, δεν εννοούμε αυτό που έχουν σχεδιάσει στην ΕΡΤ, σε ένα «ασφαλές» περιβάλλον για τους πολιτικούς αρχηγούς και με δημοσιογράφους- μαριονέτες.

Εκεί οι ... κεντρικές παρουσιάστριες θα ενδιαφέρονται περισσότερο για το μοντελάκι που θα φορέσουν παρά για το αντίκτυπο των ερωτήσεών τους, αφού οι αρχηγοί των κομμάτων, ό,τι και να τους ρωτήσει κανείς, θα πουν το... ποίημά τους

Αυτή η συνάντηση μοιάζει περισσότερο με προξενιό, όπου ένας ...λεβέντης αδελφός παρουσιάζει στους επίδοξους γαμπρούς( Τσίπρας, Μητσοτάκης) τη «γεροντοκόρη» αδελφή του (Γεννηματά), ελπίζοντας να βρει τον καλύτερο και να πάρει και αυτός σειρά.

Κόντρα σε αυτά που ετοιμάζουν οι άλλοι για μας, χωρίς εμάς, εμείς μπορούμε να προτείνουμε άλλα «ντιμπέι», όπως εκείνα που ζητάει χρόνια τώρα ο Αλέφαντος.

Φανταστείτε, την ώρα που η ΕΡΤ θα μεταδίδει την προεκλογική «σούπα» της, ένα άλλο κανάλι να έχει ποδοσφαιρικό ντιμπέιτ ανάμεσα στους 49(!) δημοσιογράφους που κατεβαίνουν υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Με προπονητή τον Αναστασιάδη οι «συντηρητικοί» και τον Αλέφαντο οι «προοδευτικοί», και διαιτητή τον Κωνσταντινέα, η Παναγιά να βάλει το χέρι της.

Και από τους πολλούς να πάμε στους λίγους και... ξεχωριστούς. Μια «τηλεμαχία των αρίστων», σε περιγραφή του Αλέξη Κωστάλα.

Στα έδρανα να βρίσκονται οι Ζουράρις Μπογδάνος και Βαρουφάκης και να... αυτοϊκανοποιούνται, εκτοξεύοντας ο ένας στον άλλον «φίλια πυρά», με λέξεις που μόνο εκείνοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους. Οι αρχαιοπρεπείς πομφόλυγές τους θα μας σπάνε τα ... μέζεα, αλλά στο τέλος θα επικαλεστούν τον Αριστοτέλη για να χαρακτηρίσουν όλες τις μακακίες που εκστόμισαν «λεκτικές υπερβολές» και θα μας ζητήσουν και τα ρέστα για την αγραμματοσύνη μας.

Σε ένα άλλο κανάλι, θραύση θα έκανε μια τηλεμαχία ανάμεσα στα «μαντρόσκυλα» των δύο μεγάλων κομμάτων. Φανταστείτε τι έχει να γίνει, αν ... αμολήσουν τον Πολλάκη και τον Γεωργιάδη σε έναν κλειστό χώρο. Για να τους παρακολουθήσουμε, θα χρειαστούμε περισσότερα φάρμακα από όσα έχουν χαθεί στο σκάνδαλο της Νοvartis!

Έχω και άλλες προτάσεις, αλλά δεν θέλω να δίνω τσάμπα ιδέες στους υπεύθυνους προγράμματος των καναλιών. Ας κάνουν και αυτοί κάτι δικό τους.

Για το τέλος κράτησα μια ιδέα που μου τριβελίζει το μυαλό, καιρό τώρα. Να βάλουμε σε ένα στούντιο όλα τα ακροδεξιά, ναζιστικά και φασιστικά «μορφώματα» και να τα αφήσουμε να φαγωθούν μεταξύ τους.

Μόνον έτσι θα ησυχάσουμε από δαύτους, διότι αν περιμένουμε να τελειώσει η δίκη της χρυσής αυγής, θα έχει νυχτώσει για τη χώρα μας!