19/04/2017 - 14:21

Ουδείς ενδιαφέρεται για το 50-50…

Γράφει ο : 

Ο Νίκος Κατσαρός γράφει με αφορμή την καταγγελίες του Ολυμπιακού στην ΦΙΦΑ και καταλήγει σε απογοητευτικές διαπιστώσεις..

Διάβασα τους οχτώ λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός υπέβαλε στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ τα παράπονα που έχει από την προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ. Οι πρώτοι τέσσεροις από αυτούς είναι ακριβώς οι ίδιοι για τους οποίους φώναζαν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού και ζητούσαν τον εξοστρακισμό της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ προκειμένου να επέλθει η εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Ο πρώτος λόγος για παράδειγμα είναι γιατί δόθηκαν τα ηνία της ΚΕΔ στους Τριτσώνη και Κουκουλάκη. Ο δεύτερος αφορά τις αλλαγές στους πίνακες της διαιτησίας, ο τρίτος τις τιμωρίες των διαιτητών και ο τέταρτος τον υποβιβασμών κάποιων που είχαν μακρόχρονη παρουσία στους πίνακες. Αυτών δηλαδή που οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού, ο Παναθηναικός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ αποκαλούσαν «χιλιοτραγουδισμένους» επειδή τα ονόματά τους «έπαιζαν» στις κασέτες του Κοριόπολις. Οι άλλοι τέσσερεις λόγοι αφορούν οικονομικά θέματα όπως π.χ. ποιος πληρώνει τις αμοιβές των μελών της προσωρινής διοίκησης, αν έχουν σταλεί από την ΦΙΦΑ τα χρήματα για την πληρωμή τους και άλλα παρόμοια.

Μόλις παραλάβει την καταγγελία του Ολυμπιακού η ΦΙΦΑ, λογικά αυτό που θα μπορούσε να κάνει είναι να την παραβάλει με τις αντίστοιχες που της είχαν στείλει ο ΠΑΟ ή και οι άλλες ομάδες και αφορούσαν την ΕΠΟ του Γκιρτζίκη, οπότε θα διαπιστωθεί ότι η διαιτησία είναι διαχρονικάτο «μήλον της έριδος» μεταξύ των λεγόμενων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται γιατί δεν του δίνονται πέναλτι με το καινούριο καθεστώς. Οι άλλες πλευρές απαντούν ότι μέχρι προχτές έπαιρνε συνεχώς ανύπαρκτα πέναλτι. Συμπέρασμα του απλού και μη φανατικού οπαδου: ουδείς ενδιαφέρεται πραγματικά για το 50-50...