20/04/2017 - 23:33

Φέρ΄τον πάλι πίσω....

Γράφει ο : 

Το γνωστό σύνθημα της πράσινης εξέδρας που ακουγόταν μέχρι πρότινος σε κάθε επιστροφή του μέγιστου Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, σήμερα μετά και τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα του Παναθηναίκού από τη Φενέρ και το διαφαινόμενο αποκλεισμό του από ένα ακόμη Final Four, γίνεται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Βέβαια, σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι εφικτό. Πρώτον, γιατί ο Σέρβος κόουτς νιώθει και είναι ο νέος βασιλιάς της Πόλης και δεύτερον, γιατί καλό είναι οι παλιές αγάπες να πηγαίνουν στον Παράδεισο.

Θα ρωτήσει κανείς τότε προς τι ο τίτλος του άρθρου; Η απάντηση είναι απλή. Το εν λόγω σύνθημα αφορά να καταστρωθεί από μέρους της διοίκησης του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης ένα ξεκάθαρο πλάνο, που θα οδηγήσει το σύλλογο εκεί που ανήκει, στην κορυφή της Euroleague. Η απόφαση του ισχυρού άντρα της ΚΑΕ να δώσει τα ηνία της ομάδας για τρία χρόνια μάλιστα με κλειστό συμβόλαιο,, σε έναν προπονητή που στο παρελθόν έχει δείξει αδυναμία διαχείρισης καταστάσεων, όπως αυτή που υπάρχει στο σημερινό Παναθηναϊκό, αποδεικνύεται λανθασμένη και υποθηκεύει το μέλλον της ομάδας.

Αντί να έπαιρνε τον Τσάβι Πασκουάλ μετά την απομάκρυνση Πεδουλάκη, θα μπορούσε να είχε προσλάβει ένα μεταβατικό προπονητή και να είχε ήδη συμφωνήσει από τότε με το νέο μεγάλο προπονητή που ανατέλλει στα Ευρωπαϊκά γήπεδα και ήταν και μεγάλη δόξα του συλλόγου στο παρελθόν, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Σάρας αποτελεί ιδανική περίπτωση για μία ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟ για πολλούς λόγους. Τρομακτικό δέσιμο με τον κόσμο, μεγάλη περίοδο ανοχής για την επίτευξη αποτελεσμάτων, σύγχρονο τρόπο κοουτσαρίσματος, μπασκετικό IQ και τεράστιο όνομα που εμπνέει σεβασμό σε παίκτες, αντιπάλους και διαιτητές.

Η αποψινή δεύτερη ήττα ουσιαστικά τελειώνει τις όποιες ελπίδες πρόκρισης για τους πράσινους και κάνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σαφές, ότι ο φετινός Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που έχει ταβάνι, ελλείψεις σημαντικές σε θέσεις κλειδιά και προπονητή που δεν μπορεί να εμπνεύσει παίκτες και οπαδούς. Από τη σεζόν αυτή και την οικονομική υπέρβαση που έκανε η διοίκηση μένουν κάποιες μονάδες, που μπορούν να αποτελέσουν τον κορμό των επόμενων ετών, αν πλαισιωθούν με παίκτες ρολίστες αξίας και μία δύο προσωπικότητες που θα τραβήξουν το κάρο από τις λάσπες στα δύσκολα.