08/05/2017 - 13:57

Ένας (συνε)παρμένος μελλοντολόγος

Γράφει ο : 

Ο Σπύρος Νάσιος γραφει για τις «προβλέψεις» του Ιβάν Σαββίδη που, όπως εξηγεί, ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε ένα τελικό που στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια πριν από την έναρξη του. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ωστόσο, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ασφάλειας του γηπέδου για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Τι εννοούσε άραγε; Μήπως τον συνεπήραν τα λόγια του και στο τέλος των δηλώσεων του ... χάθηκε;

Επίσης ασκεί και χρέη μελλοντολόγου ή μέντιουμ αν θέλετε. Στις δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου του Βορρά, τόνισε πως θα πρέπει κάθε χρόνο να υπάρχει κι διαφορετικός Πρωταθλητής, πως η ηγεμονία του Ολυμπιακού τελείωσε και πως (αυτό δεν είναι λόγω του χαρίσματος να διαβάζει το μέλλον) ο ΠΑΟΚ είναι πιο πλούσιος σε όλα τα επίπεδα από τους ερυθρόλευκους. Αν αυτό πιστεύει τότε ας το αποδείξει. Να του επισημάνω ότι ο Ολυμπιακός σαν ομάδα κοστίζει ακόμα και φέτος λίγα εκατομμύρια παραπάνω.

Καταλαβαίνω πως η δίψα του για τίτλους είναι μεγάλη. Καταλαβαίνω και τους φίλους του ΠΑΟΚ, που διακρίνουν στο πρόσωπο του ένα τεράστιο πρόεδρο και επιχειρηματία. Το μόνο που δεν καταλαβαίνω είναι η δίψα του για δημοσιότητα. Οι δηλώσεις του που δεν έχουν όρια και η έπαρση που έχει. Αν με ένα Κύπελλο εκφράζεται έτσι, σκεφτείτε τι θα γίνει αν πάρει και το Πρωτάθλημα.

Οι συμμαχίες ανάμεσα σε αυτόν, τον Μελισσανίδη και τον Αλαφούζο φαίνεται πως πρόκειται για «λυκοσυμμαχίες»! Δεν υπάρχουν συμφέροντα για πολλούς, αλλά στο ποδόσφαιρο ο καθένας είναι μοναχικός επαναστάτης.

Να πάμε και στον τελικό. Το πιο αστείο στην υπόθεση είναι η βούληση της κυβέρνησης να γίνει ο αγώνας. Σε αντίθεση με τον περσινό τελικό, που καθυστέρησε ένα μήνα για να πραγματοποιηθεί (πάλι με τη βούληση των υπευθύνων). Στο πιο ασφαλές γήπεδο της χώρας, το ΟΑΚΑ, βρέθηκαν πέρσι από πενήντα οπαδοί της κάθε ομάδας. Στο στάδιο που πήρε μια ημέρα πριν την άδεια λειτουργίας, βρέθηκαν 16000 οπαδοί μοιρασμένοι. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα όσα χρειάζονταν για να γίνει ο τελικός. Αριθμημένες θέσεις, σκάνερ και τουρνικέ. Τουλάχιστον δεν υπήρχε πρόβλημα (πριν από την έναρξη) για τους διαιτητές του αγώνα. Τα βρήκαν μεταξύ τους. Κάλεσε ο Ιβάν τον Μελισσανίδη να ορίσουν αυτοί ποιους θέλουν. Όμως, κάποιος την ΠΑΤΗΣΕ! Είπαμε «ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΕΣ».

Και ενώ στις δηλώσεις του τόνιζε πως ο φίλος του Δημήτρης θα χαίρεται με τη χαρά του, ο φίλος του σε μια άλλη πλευρά του γηπέδου έλεγε αλήτη τον επόπτη. Πάει στράφι και η κοινή ανακοίνωση για να είναι γιορτή ο τελικός.

Πάντως, θα έχει πολύ ενδιαφέρον το επόμενο Πρωτάθλημα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε ... να γνωρίζουμε την ιστορία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 44 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – 27 ΚΥΠΕΛΛΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 20 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – 18 ΚΥΠΕΛΛΑ
ΑΕΚ 11 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – 15 ΚΥΠΕΛΛΑ
ΑΡΗΣ 3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – 1 ΚΥΠΕΛΛΟ
ΠΑΟΚ 2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ – 5 ΚΥΠΕΛΛΑ