22/05/2017 - 14:38

Πλέι-οφ χωρίς οπαδούς και κίνητρο…

Γράφει ο : 

Ο Νίκος Κατσαρός καταγράφει τους λόγους για τους οποίους τα πλέι-οφ είναι μια διαδικασία που δεν συγκινεί και αφήνει αδιάφορους τους φιλάθλους

Σε φάση «άντε να τελειώνουμε» έχει μπει η διαδικασία των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Κακό θέαμα, αδιαφορία των οπαδών και προβλήματα από τραυματισμούς ή τιμωρίες δημιουργούν ένα σκηνικό απαξίωσης της διαδικασίας. Η κατάσταση είναι πιο πιεστική για τον Παναθηναικό στον οποίο ένας ηλίθιος προκάλεσε τεράστια ζημιά που φέρνει τα πάνω- κάτω στην ομάδα, αφού πιθανότατα τον καταδικάζει να βγει τελευταίος στην βαθμολογία.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία για το ευρωπαικό της ταξίδι μόλις δεκαπέντε μέρες μετά την λήξη των πλέι οφ, αφού στο μεταξύ θα χρειαστεί να διαφοροποιήσει το έμψυχο υλικό της, μετά από τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές που θα γίνουν. Κι όλα αυτά εν μέσω αναζήτησης νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος μετά την απόφαση του κ. Αλαφούζου να αποσυρθεί.

Μετά από όλα αυτά η προσπάθεια του Ουζουνίδη και του Λυμπερόπουλου να πείσουν τους παίκτες ότι έχουν ένα σημαντικό κίνητρο να διεκδικούν τη νίκη σε κάθε παιχνίδι γίνεται εξαιρετικά δύσκολη.

Το ίδιο περίπου ισχύει και για τον Πανιώνιο αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ενώ «αντίπαλος» είναι και η σωρευμένη κούραση των παικτών σε συνδυασμό με τις περιορισμένες λύσεις που υποχρεώνουν εδώ και μήνες τους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται ακατάπαυστα.

Μένουν ο ΠΑΟΚ και Η ΑΕΚ που προβάλλουν ως οι επικρατέστεροι διεκδικητές της πρώτης θέσης η οποία όντως δίνει μια αξιόλογη προοπτική για ευρωπαική πορεία. Στην ΑΕΚ υπάρχει προβληματισμός για τις απρόβλεπτες επιλογές του Χιμένεθ με ανάλογες επιπτώσεις στην απόδοση της ομάδας, οπότε είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ να επωφεληθεί. Αρκεί να πάρει-επιτέλους- αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ στο ματς με την ΑΕΚ.