05/06/2017 - 15:34

Ο Χάσι είναι προπονητής από …άλλο ανέκδοτο

Γράφει ο : 

Ο Νίκος Κατσαρός επιχειρεί μια καταγραφή των νέων δεδομένων στον Ολυμπιακό από την επικείμενη πρόσληψη του Μπεσνίκ Χάσι.

Πριν από αρκετά χρόνια το πιο σύντομο ανέκδοτο ήταν «Αλβανός τουρίστας».  Όπως φαίνεται, έχουμε στον Ολυμπιακό Αλβανό προπονητή. Σε καμιά περίπτωση δεν υπονοώ ότι ο αλβανικής καταγωγής, Κοσοβάρος Μπέσνικ Χάσι είναι προπονητής …ανέκδοτο. Αλλωστε ο άνθρωπος έχει ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο Βέλγιο είτε ως προπονητής είτε ως ποδοσφαιριστής. Ας μην κοιτάμε λοιπόν την καταγωγή του και ας τον κρίνουμε από το βιογραφικό του ως προπονητή που μπορεί να μην είναι εντυπωσιακό αλλά δεν είναι και αμελητέο.
 
Ο Ολυμπιακός στην διαδικασία αναζήτησης του διαδόχου του Μπέντο και του Λεμονή είχε βάλει ορισμένα κριτήρια ως προς την επιλογή του. Εν α από αυτά ήταν η διαχείριση των προκριματικών φάσεων των ευρωπαικών κυπέλλων και ο Χάσι τα είχε πάει πέρσι, πολύ καλά φέρνοντας την ομάδα του την  Λέγκια Βαρσοβίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά αυτό δεν προεξοφλεί ότι θα πετύχει το ίδιο και με τον Ολυμπιακό. Ο πρωταθλητής Ελλάδας βρίσκεται στην διαδικασία αρκετών και σημαντικών αλλαγών του ρόστερ του. Επομένως η διαμόρφωσή του, με τις υποδείξεις και του Χάσι, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά του να περάσει στους ομίλους μιας από τις δυο διοργανώσεις.
 
Εννοείται ότι για να έχει επιτυχημένη θητεία στον δύσκολο πάγκο του Ολυμπιακού, ο Χάσι θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλες προυποθέσεις, όπως να ταιριάξει στο DNA του συλλόγου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ζαρντίμ δεν μακροημέρευσε στην ομάδα επειδή Ολυμπιακός δεν έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο. Όπως και παλαιότερα ο Κάτανετς είχε απολυθεί γιατί όπως είχε πει τότε ο Σωκράτης Κόκκαλης, δεν είχε ψύχωση με τον τίτλο.
 
Οσοι θεωρούν ότι η επιλογή του Χάσι εμπεριέχει κάποιο ρίσκο δεν έχουν και πολύ άδικο. Ωστόσο η δουλειά του και η πορεία της ομάδας, για την οποία θα πρέπει να υπάρξει υπομονή, θα δείξουν αν η επιλογή αυτή είναι σωστή ή όχι.