17/06/2017 - 13:14

Έλεος πια με τον Μάντζαρη...

Γράφει ο : 

Ο Χρήστος Σούτος αναφέρεται στο ζήτημα της ανανέωσης του Βαγγέλη Μάντζαρη με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη διαχείριση της υπόθεσης από τον Παναθηναϊκό.

Από χθες το απόγευμα που έγινε γνωστή η ανανέωση της συνεργασίας του Βαγγέλη Μάντζαρη με την ομάδα του Ολυμπιακού έχουμε γίνει μάρτυρες ενός σκηνικού που όμοιο του δυσκολεύομαι να θυμηθώ είτε στο πρόσφατο είτε στο πιο μακρινό παρελθόν. Με την ανακοίνωση της συμφωνίας ο διοικητικός ηγέτης των νταμπλούχων Ελλάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος,  επιτέθηκε με σφοδρότητα μέσω των λογαριασμών που διατηρεί στα social media στον Έλληνα διεθνή.

Ομολογώ ότι αδυνατώ να καταλάβω το λόγο. Ακόμα και αν υπήρξε αθέτηση συμφωνίας από την πλευρά του παίκτη, ακόμα και αν έγιναν τα ραντεβού που λέγονται, ακόμα και αν ο ατζέντης του Μάντζαρη χρησιμοποίησε την πρόταση του Παναθηναϊκού για να πετύχει καλύτερη προσφορά από τους προέδρους του Ολυμπιακού η επίθεση αυτή δεν δικαιολογείται. 

Ο Σύλλογος του Παναθηναϊκού, όπως και κάθε άλλος, είναι σαν μέγεθος πολύ μεγαλύτερο από τον οποιοδήποτε παίκτη ή παράγοντα. Όλοι αποτελούν μέρος της ιστορίας ενός σωματείου αλλά μέχρι εκεί. Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος να ασχοληθεί ο ηγέτης των πρασίνων με το θέμα. Έχοντας μόλις λίγες μέρες πριν πανηγυρίζει το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου του με την ομάδα του να τελειώνει με μαγικό τρόπο μια πολύ περίεργη σεζόν, έχοντας μπροστά του ένα καλοκαίρι δύσκολο μεταγραφικά και με δεδομένη τη διάθεση του να επενδύσει χρήματα θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα θέματα αυτά και όχι μόνο με έναν παίκτη.

Όσο και να πληγώθηκε ο εγωισμός του δεν άξιζε να σηκωθεί τόσος θόρυβος γύρω από έναν αθλητή που έτσι κι αλλιώς από μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά τις ισορροπίες. Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Ο Μάντζαρης είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος παίκτης για την ομάδα του. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν σε ένα άλλο περιβάλλον εκτός Ολυμπιακού θα ήταν τόσο κομβικός και αποτελεσματικός. 

Επικοινωνιακά οι πράσινοι βγαίνουν σαφέστατα χαμένοι από την ιστορία. Φάνηκαν να πειράζονται από μια ιστορία που πρακτικά δεν θα τους κοστίσει τίποτα. Με έναν κορμό πολύ καλό από την χρονιά που έφυγε το μόνο που χρειάζονται είναι μια το πολύ δύο προσθήκες στην περιφέρεια και μια στην ρακέτα τους για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην επόμενη Ευρωλίγκα. Θα πλήρωναν πανάκριβα, με βάση τα ρεπορτάζ, δημιουργώντας υπεραξία στο βωμό του ελληνικού κορμού. Μια ρητορική που προσωπικά δεν την ασπάζομαι. Για να κατακτήσεις τρόπαια δεν χρειάζονται " ιθαγενείς" αλλά καλοί παίκτες και σωστοί επαγγελματίες. Πάμε για άλλα λοιπόν.....